Scarlet Pleasure om succesen: Vi har følt os klar til det
Emil Goll er forsanger i Scarlet Pleasure. Onsdag aften optrådte hittrioen på Smukfest i Skanderborg. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Succesen har bølget indover danske Scarlet Pleasure det seneste år. Nu løfter gruppen blikket mod udlandet.

Det er fire år siden, at de tre barndomsvenner i Scarlet Pleasure udgav deres første single.

Siden er det gået stærkt, og det tog alvor fart, da gruppen sidste år udgav hitnumrene "Deja Vu" og "Limbo".

Pludselig var "Deja Vu" at finde i loop på både danske og internationale radiostationer, og i november sluttede Scarlet Pleasure succesåret af med at snuppe priserne for årets danske hit og årets danske gruppe ved Danish Music Awards.

Succesen har ramt dem med et passende tempo, mener gruppen, som onsdag aften optrådte på Smukfest i Skanderborg.

- Det føles, som om vi hele tiden har taget et skridt op ad stigen. Det er ikke sket i løbet af en nat. Vi følte os rimelig klar til det, der skete sidste år.

- Langt hen ad vejen var det rigtig fedt og en god oplevelse, men i slutningen af året oplevede vi også en mæthedsfølelse.

- Vi var mættet af indtryk og succesoplevelser og kunne ikke rigtig tage mere ind. Men det gjorde også, at vi mærkede, at det ikke er succes, der er vores drivkraft, siger forsanger Emil Goll.

Sammen med bassist Alexander Malone og trommeslager Joachim Dencker udgør han trioen, som denne sommer også har optrådt på Tinderbox og Jelling Musikfestival.

De seneste års succes har også lært gruppen mere om sig selv.

- Vi er blevet klar over, hvad der giver os energi, og hvad der dræner os. Der, hvor vi får energi, er, når vi laver nye ting og virkelig skubber til grænserne for, hvordan Scarlet Pleasure kan lyde.

- Vi prøver ikke at jagte radiosingler, men vil hellere lave en lyd, som kan noget nyt, siger Joachim Dencker.

Drømme om Hollywood, internationale hitlister og Grammyer er derfor heller ikke, hvad der fylder i hovederne på de tre. De har det godt herhjemme, pointerer det, og græsset er ikke nødvendigvis grønnere uden for Danmarks grænser.

Men det har været sjovt for dem at opleve, hvordan udlandet indtil videre har taget imod den danske hitgruppe.

- Vi spillede en koncert i Holland, og det var virkelig fedt. Det var i et telt, hvor der var plads til 2000 mennesker, og det endte med at være fyldt med folk, der dansede, siger Joachim Dencker.

- Den er der følelse af at være ukendt udenfor Danmark er vild sjov. Folk har ikke nogen forventninger til os, og vi kan kun overraske. Det er et fedt vilkår at spille ud fra.

- Vi lærer, at vi ikke er så dårlige, som vi nogle gange kan være bange for, at vi er, og vi får også et mere objektivt syn på vores musik, som ikke handler om lyttertal og streaminger, forklarer Emil Goll.

Særligt at slippe forventningerne for en stund har givet gruppen et pusterum.

- Det kan godt være hårdt at skrive musik og mærke, at der er forventninger til det, man laver. Der bliver vi udfordret mest. Det har vi kæmpet lidt med i år, men nu er vi inde i en god stime, hvor vi er ovre det, siger Emil Goll.

Scarlet Pleasure spiller i løbet af efteråret en række koncerter i blandt andet Odense og København.

/ritzau/
via Listen To News