Saxo Bank skubber ansvaret over på Haedo
Saxo Bank-Tinkoff Bank har et skud tilbage i Tour-bøssen, sprinteren Haedo, som holdet håber på en sejr til.

Juan José Haedo - eller blot "jay-jay" blandt venner - er lige nu centrum for stor opmærksomhed fra sine kolleger på Saxo Bank-Tinkoff Bank.

Den argentinske sprinter er nemlig holdets sidste chance for at indfri målsætningen for årets Tour de France: En etapesejr.

Der resterer to etaper af løbet, og på lørdagens enkeltstart er Saxo Bank-holdet chanceløst. Men i søndagens massespurt i Paris er der en lille chance, og den knuger rytterne sig til.

- Søndag har vi en chance med JJ Haedo, så vi må håbe, at han kan slutte det af for os på en flot måde, siger Nick Nuyens.

Belgieren var med i et udbrud, som blev hentet kort før mål på fredagens 18. etape.

- Vi kan ikke klage, for vi har været med i udbrud næsten alle dage, og når man er det, så handler det også om at have heldet - som i dag.

- Jeg troede, at vi ville klare den med 16 stærke ryttere, men det kunne vi så ikke, siger Nick Nuyens.

Også Nicki Sørensen håber på heldet til den argentinske sprinter på Champs-Elysses.

- Der er altid en chance for det, og JJ er i superform i øjeblikket. Det er der ingen tvivl om. Om han kan være med, ved jeg ikke, men vi har ikke opgivet håbet, siger Nicki Sørensen.

Holdejer Bjarne Riis håber også på succes til Haedo, men han føler, at holdet uanset har præsteret tilfredsstillende og godt.

Målet om en etapesejr, som Riis formulerede meget klart før Touren, er ikke længere væsentligt. Det er erstattet af et nyt, som er indfriet.

- Det tænker jeg ikke så meget på, for jeg syens, at vi har gjort det rigtig godt. Der er ikke så meget mere at sige, siger Bjarne Riis.

/ritzau/