Saxo Bank afslører Skys vildledning
Team Sky benytter vildledning som taktisk kort i Post Danmark Rundt, hvis man skal tro Saxo Bank-Tinkoff Bank.

Officielt hed det sig, at det forsvarende vinderhold af Post Danmark Rundt, Team Sky, havde valgt nordmanden Lars Petter-Nordhaug som deres kaptajn.

Det sagde både Mark Cavendish og Sky-træner Kurt-Asle Arvesen før løbet, men kaptajnerne på Saxo Bank-Tinkoff Bank har set noget andet ude på landevejen under 1. etape.

- Sådan en som Lars Petter-Nordhaug havde jeg måske regnet med ville gøre det godt i dette løb. Men han hentede dunke til de andre, og han sad og førte.

- Så jeg ved ikke helt, om han er til noget som helst, siger Mads Christensen.

Lars Petter-Nordhaug var desuden en af de ryttere, som sad dårligt placeret i finalen og blev fanget bag et styrt, hvilket indikerer, at nordmanden ikke kommer med de ambitioner, som hans chefer gerne ville skyde ham i skoene.

Derimod ser hans holdkammerat Michael Rogers ud til at være klar.

- Michael Rogers tror jeg lidt på, siger Mads Christensen.

Christensens holdkammerat Michael Mørkøv har samme opfattelse.

- Jeg vil umiddelbart tro, at Michael Rogers kører for at vinde løbet sammenlagt, og at Lieuwe Westra fra Vacansoleil gør det samme.

- Det er ryttere, som har gode kompetencer både på enkeltstarten og på etapen i Vejle, siger Michael Mørkøv.

De to danskere var begge med fremme, da styrtet skete på 1. etape, og Mørkøv forsøgte på sidste kilometer at køre solo, men forgæves.

- Det var godt for moralen med det angrebsforsøg på den sidste kilometer, også selvom det ikke lykkedes.

- Jeg tror stadig på det. Danmark Rundt ligger godt til mig, både med Vejle-etapen og enkeltstarten. Men det er klart, at jeg så i dag, at der også er andre stærke ryttere i feltet, siger Mørkøv.

/ritzau/