Saudi-Arabien vil blande sig i borgerkrig
Saudi-Arabien er klar til at give penge til sunnierne i Irak, hvis USA forlader landet. Det kan sprede konflikten til nabolandene.

Saudi-Arabien vil betale den ene side i en borgerkrig i Irak, hvis USA trækker sig ud. Det skriver New York Times.

Ifølge en anonym højtstående embedsmand i Det Hvide Hus har Saudi-Arabiens Kong Abdullah givet beskeden om støtten til USA?s vicepræsident, Dick Cheney, for to uger siden, da Cheney var på besøg i hovedstaden Riyadh.

Saudi-Arabien vil støtte sunnimuslimerne i Irak, hvis det kommer til åben kamp mod landets flertal af shiamuslimer, sagde Kong Abdullah angiveligt til vicepræsidenten.

Saudi-Arabien består selv af et flertal af sunnimuslimer, ligesom landet er modstander af shiamuslimske Irans voksende indflydelse i Mellemøsten.

»Det er en meget hypotetisk situation, og vi arbejder hårdt for at undgå det. Men hvis tingene bliver så slemme, at det for eksempel nærmer sig etnisk udrensning, så bliver vi trukket ind i krigen,« siger en arabisk diplomat til New York Times.

I den nyligt offentliggjorte Baker-rapport anklager amerikanerne i forvejen saudiske rigmænd for at støtte lokale sunni-miliiser i Irak.