Satte ild på ekskærestes hus
Brand ¿ En 46-årig mand forklarede i retten, at han ganske rigtigt havde sat ild på sin ekskærestes hus. Men det var ikke med vilje. Det var, fordi han ledte efter noget på gulvet med en tændt lighter

Store flammer havde fortæret hele højre side af den 52-årige kvindes seng og hendes tøj i skabene, hendes tandbørste og møbler var blevet ødelagt af sod og røg. 5. april sidste år brændte hendes soveværelse, og ilden kom fra en lighter, der lå i hånden på hendes ekskæreste.

I går i byretten forklarede manden, at kæresteparret var gået fra hinanden i september måned 2005. De havde været kærester i to år, men var ikke uvenner, da de skiltes. Han havde taget en kopi af hendes nøgle, den dag han flyttede ud af hendes hus på Hasle Ringvej. Cirka et halvt år efter bruddet mødes de to tilfældigt til en raflekonkurrence på et værtshus i Jægergårdsgade. De talte ikke sammen, sagde manden, og han nægtede i retten, at han skulle have truet sin ekskæreste. Manden sad stift på stolen, mens han forklarede, at han var taget af sted til ekskærestens hus for at stjæle penge. Ikke fordi hun skyldte ham nogle, men fordi han havde lyst.

Ekskæresten havde en alarm, men han kendte koden fra dengang, han boede i huset, og med kopien af nøglen kom han let ind i villaen.

Inde i huset gik manden direkte til soveværelset, hvor han hurtigt fandt 10.000 kroner, som han tog. Men han tabte også noget på gulvet, som han straks begyndte at lede efter med sin lighter tændt.

Flygtede

»Jeg tænder ikke lyset, fordi jeg er et sted, jeg ikke skal være. Jeg ser, at ilden blusser op fra sengetæppet. Det er meget kraftigt, nærmest eksplosionsagtigt, og jeg er ikke i stand til at slukke flammerne,« sagde manden til de to domsmænd og dommeren.

Hans mørkebrune hår var gråsprængt og strittede ujævnt oven på hovedet. Under hele retssagen var han lettere rødsprængt i ansigtet.

I stedet for at prøve at slukke ilden løb manden ud af huset igen. Han slog alarmen til og tog en taxa hjem for at sove.

»Jeg var sikker på, at der ville komme nogle og slukke ilden, når jeg havde slået alarmen til. I den situation var jeg i panik, så jeg kunne ikke gøre det bedre,« svarede manden, da anklageren ville vide, hvorfor han ikke selv ringede til brandvæsnet.

»Jeg havde ikke i sinde at gøre min ekskæreste fortræd. Jeg ville kun have pengene,« sagde manden, der til daglig arbejder som taxachauffør i Århus.

Meget ondt

Anklageren havde to vidner inde og forklare, hvad de havde hørt på værtshuset den aften i april, hvor soveværelset gik op i flammer. Det første vidne sagde, at den tiltalte stod ved baren og råbte ukvemsord mod sin ekskæreste, der sad og raflede. Han huskede, at den 46-årige mand sagde:

»Det vil komme til at gå ud over K , og det kommer til at gøre ondt. Meget ondt«.

Det andet vidne huskede præcis det samme. Mens de forklarede, sad den tiltalte hele tiden og så ud i luften med sine hænder foldede over sin lille, bløde mave.

Retten så også en rekonstruktion af branden, hvor et sengetæppe præcis magen til det i ekskærestens hjem, lå på en seng i en container. Da lighteren blev tændt under sengetæppet, flammede ilden kun ganske langsomt op, og det tog adskillige minutter, før den bredte sig til madrassen.

Sagen fortsætter i retten om halvanden uge.