Sarkozy: For mange muslimer i Europa
AppleMark
Frankrigs præsident, der netop har været vært for dronning Margrethe, har ifølge fransk avis tilsvinet muslimer overfor Sveriges statsminister.

Den franske præsident Nicolas Sarkozy har efter sigende været stærkt kritisk overfor muslimer i en 20 minutter lang monolog.

Ifølge avisen Liberation kastede Nicolas Sarkozy sig ud i en rablende og forvirret tilsvining af muslimer i forbindelse med et besøg fra Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt. Præsidenten sagde angiveligt, at der var ’for mange muslimer i Europa’ og talte om ’det afrikanske menneske der afviser fremskridt’.

Sarkozy var også stærkt kritisk overfor Tyrkiets optagelse i EU ligesom han talte om et ’civilisationschok’ mellem muslimer og vesten.

Til den svenske avis Aftonbladet sagde Fredrik Reinfeldt efter mødet den 3. oktober, at han blev nødt til at forsvare Sveriges liberale syn på flygtninge og migration.

Ifølge Liberations kilder, så var Sarkozys sprog meget hårdt og ’rent ud sagt chokerende’ som det bliver sagt.

Kilder fra det svenske statsministerium siger til Aftonbladet, at ’en del af samtalen handlede om hvordan forskellige kulturer lever side om side’.

via Listen To News