Sara Slott misser OL-finalen i hækkeløb
Danmarks bedste hækkeløber formåede helt som ventet ikke at løbe sig i OL-finalen i 400 meter hæk.

Sara Slott Petersen kunne ikke hamle op med de allerbedste, da den danske hækkeløber mandag skulle forsøge at kvalificere sig til OL-finalen i 400 meter hæk.

Slott Petersen måtte nøjes med en sjetteplads i sit semifinaleheat. Vinderen af semifinalen blev amerikanske Lashinda Demus i tiden 54,06.

Petersens tid på 56,21 sekunder rakte helt sikkert ikke til videre avancement - det er nemlig sådan, at kun de to bedste i de tre semifinaler bliver direkte kvalificeret til finalen. Derudover kommer de to hurtigste løbere fra alle tre semifinaler også videre til finalen.

På mange måder havde Sara Slott Petersen allerede indfriet forventninger ved at nå frem til semifinalerne, og det ville være en gigantisk overraskelse, hvis den 25-årige dansker skulle blive blandt de otte bedste ved OL.

Hun kunne derfor stille op uden de store nerver på det olympiske stadion, der ligesom alle de andre aftener var fyldt med begejstrede briter. De heppede naturligvis på hjemmebanehåbet Perri Shakes-Drayton, der blev nummer tre.

Danskeren startede fint, men de bedste begyndte hurtigt at trække fra. Da hun nåede ind på de sidste 100 meter, kæmpede hun for at nå op på femtepladsen, men blev afvist.

/ritzau/