Sanne og Mylle deler stor festivalpris
Rockmama og Mister pop hyldes på Skanderborg Festival med en af populærkulturens største priser.

To vidt forskellige men uomgængelige danske kulturpersonligheder gennem næsten 50 år får fredag Polka Verner Legatet på Skanderborg Festivalen.

Danmarks rockmama i over fire årtier, Sanne Salomonsen, og hele Danmarks Mister pop i endnu flere år, Jørgen de Mylius, deler festivalens store opmuntringslegat til musiklivet. Prisen er i år på 194.340 kroner og en af landets største priser inden for genren.

Sanne, som hele landet er på fornavn med, belønnes for at have været skole- og stildannende, både i sin vokale fremtoning og sin karisma og inden for mange genrer.

- En rollemodel og nærmest idol for generationer af sangerinder, der i hende ikke bare hørte en fantastisk kollega, hvis fraseringskunst og power var værd at lure af. Men samtidig en kunstner, der altid var helt sin egen, uden at være sig selv nok.

Sådan lyder det fra stifterne af Polka Verner Legatet, Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt.

Jørgen de Mylius fejres for allerede som næsten kun en stor dreng at have sparket dørene ind hos statsradiofonien og åbnet op for afspilningen af popmusik for ungdommen.

- Med programmer som "Efter Skoletid" og "Top 20" nedbrød Mylius dén store musikalske mur af god smag, der dengang omkransede radioen og gjorde livet meget kedeligere på teenageværelserne, hedder det i begrundelsen for prisen.

Hans omfattende karriere har ud over tusindvis af radioudsendelser, senest Eldorado, budt på bogportrætter af folk som Elvis, Cliff Richard og Jodle Birge.

Ikke at forglemme værtsrollen i 11 udgaver af Det Danske Melodi Grand Prix og 24 gange som kommentator ved den internationale udgave.

Pengene til Polka Verner Legatet kommer fra auktioner på nettet og donationer fra festivalen og en række samarbejdspartnere.

/ritzau/

via Listen To News