Sang-kegle tager veninderne med i show
Sys Bjerre kan ikke undvære sine veninder - nu kommer de med sangerinden med på job. Foto: Simon Wedege Petersen, Gnu Free Documentation License, Wikimedia Creative Commons
For Sys Bjerre er den bedste fest sammen med veninderne. Derfor er de også inviteret med på scenen fredag.

Sangfuglen Sys Bjerre er på Skanderborg festival i sin vanlige stil med paillet-bluse, cowboystøvler og et smil på læben.

Den lille sangfugl skal spille på festivalen fredag, og da Skanderborg har brugt hendes sang "Alle mine veninder" som tema for en af deres plakater, fik hun en idé.

- Jeg ringede rundt og hev mine veninder, som er dansere, ud af deres frokostaftaler, og overtalte dem til at danse med på scenen, når jeg skal spille i morgen, siger hun til Ritzau.

Og for Sys Bjerre er det den bedste måde at holde festival på.

- Jeg elsker at have mine venner omkring mig. Mit band er mine venner, og dem er jeg jo sammen med altid, siger hun.

Hun og bandet glæder sig til at spille på Skanderborg, hvor solen torsdag bringer løfter om en fredagskoncert med godt vejr.

-Jeg er meget spændt. Det har sin egen charme at spille på en festival, siger Sys Bjerre.

- Det er mere flydende, og folk har en fest allerede, når man kommer. Måske kan man endda få nogle nye fans, griner hun.

Festivalgængerne kan se frem til et danseshow med Sys og alle hendes veninder, og en smagsprøve på hendes tredje album, som udkommer den 27. august.

- Vi spiller mine to singler "Hey Vanessa" og "Sku' ha' gået hjem" og også en sang fra albummet, som ikke har været ude før, siger den 27-årige sangfugl.

Sys Bjerre blev i første omgang kendt for sangen "Jeg er en kegle".

Sys Bjerre med band kan opleves på Skanderborg-scenen Rytmehans fredag klokken 16.