Nogle ellers lækre udseende kyllingesandwiches er årsagen til, at 150 løbere blev akut syge og flere måtte indlægges.
Kyllingekødet indeholdt nemlig stafylokok-gift.
Den voldsomme madforgiftning fandt sted, efter at 150 løbere havde deltaget i Almindsø stafetløbet ved Silkeborg i onsdags. Efter løbet skulle alle deltagerne samle kræfter med en lækker kyllingesandwich, som blev delt ud til løberne. I stedet resulterede det i opkastning, mavesmerter, diarré. Flere af løberne måtte indlægges.
Fødevarestyrelsen har nu lokaliseret bakterierne til en stafylokok-gift i det kyllingekød, der blev brugt. De mange sandwiches var alle fremstillet på Silkeborgskolen og leveret i kølevogn til løbet.
"De bakterier, der har smittet løberne, er sandsynligvis tilført fra hænder, efter kyllingerne er stegt, og har så haft meget gunstige vilkår for at vokse, da nedkølingen af kyllingekødet har været for langsom," lyder det fra Fødevarestyrelsens tilsynsførende i Århus, Lars Krusell.
Fødevarestyrelsen understreger, at det ved levering af mad til mange mennesker er ekstra vigtigt at vaske hænder, bruge engangshandsker, sørge for hurtig nedkøling. Til arrangørerne er det vigtigt at sørge for at bruge godkendte leverandører og bede om kopi af nedkølingsdokumentationen efterfølgende.