Samuelsen stålsat på ny: Topskatten bliver sat ned

Liberal Alliances leder forudser, at Lars Løkke Rasmussen kan bringe sig selv i en farlig situation ved ikke at lytte til kravet.
I Venstre vil skatteordfører Louise Schack Elholm ikke love Anders Samuelsen noget forud for forårets forhandlinger om en skattereform.
I Venstre vil skatteordfører Louise Schack Elholm ikke love Anders Samuelsen noget forud for forårets forhandlinger om en skattereform. Foto: Scanpix/arkiv

Formand for Liberal Alliance er stadig ligeså stålsat, som da han forhandlede regeringsgrundlag med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sommer.

Hans blik er fikseret på at få sænket topskatten og det kommer også til at ske, fortæller han i et interview med Politiken. I regeringsgrundlaget står der, at der er ’en ambition' om at sætte topskatten ned.

På spørgsmålet ’hvad nu, hvis det ikke sker’, svarer Anders Samuelsen:

- Men det sker. Så det bruger jeg ikke min hjerne på. Jeg var også sikker på, at det skete med registreringsafgiften. Og der er ikke nogen regeringer, der har lyst til at vælte sig selv. Konsekvensen af, at man bringer sig i en meget farlig parlamentarisk position, er jo også, at det pludselig kan være overstået. Og jeg tror ikke, det borgerlige Danmark vil takke regeringen for at vælte sig selv på noget så kerneborgerligt som et opgør med et skattesystem, som forhindrer vækst, siger han.

Han fortsætter:

- Det ville også helt personligt have nogle meget voldsomme konsekvenser, fordi hvis det førte til, at regeringen ville vælte, så ville Lars Løkke være færdig i politik. Spørgsmålet er, om jeg eller Kristian Thulesen Dahl eller andre kan fastholde niveauet, hvis der kommer et valg. De konservative risikerer at ryge helt ud, så alle har en interesse i at holde liv i den her regering, siger han til Politiken.

I Venstre vil skatteordfører Louise Schack Elholm ikke love Anders Samuelsen noget forud for forårets forhandlinger om en skattereform.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.