Sammenbrud i VKO-blokken op til valg

VKO-blokken står splittet før folketingsvalget, som bliver udskrevet her til formiddag.
Kristian Thulesen Dahl trak sig sent i aftes ud af forhandlingerne om en regeringens vækstplan. Forhandlingerne skulle være fortsat her til formiddag.
Kristian Thulesen Dahl trak sig sent i aftes ud af forhandlingerne om en regeringens vækstplan. Forhandlingerne skulle være fortsat her til formiddag. Foto: Per Folkver / POLFOTO

Hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skyder folketingsvalget i gang i dag, så sker det i en situation, hvor det ikke er lykkedes for regeringen og det faste støtteparti at forhandle vækstpakken på plads.

Politiken.dk erfarer, at Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl, der i dag skulle være kørt direkte fra sit hjem i Jylland til forhandlinger om Venstre og Konservatives vækstplan, måtte vende bilen og sætte kurs mod valgkamp i stedet.

Dansk Folkeparti vil have store indrømmelser for at støtte regeringens forslag om i en periode at annullere tinglysningsafgifter, ejendomsværdiskatter og grundskyld for boligkøbere. Og det har tilsyneladende gjort forhandlingstonen uforsonlig.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har for nylig sagt, at han ikke ønsker at have Dansk Folkeparti med i en regering. Og støttepartiet har siden da raset over, at han præsenterede vækstpakken uden at have afstemt det med partiet, som gennem ti år har sikret et borgerligt flertal.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.