Saif Gaddafi stilles for retten i september
Retssagen mod Muammar Gaddafis søn Saif begynder til september, oplyser den libyske anklagemyndighed.

Den afdøde libyske diktator Muammar Gaddafis næstældste søn, Saif al-Islam Gaddafi, bliver stillet for en domstol i hjemlandet i september. Det oplyser den libyske anklagemyndighed torsdag.

Retssagen mod Saif al-Islam Gaddafi kommer til at foregå i byen Zintan, hvor han har siddet fængslet siden november i fjor.

- En undersøgelseskomité fra anklagemyndigheden har afsluttet efterforskningen, og et anklageskrift bliver færdiggjort i de kommende uger, siger en talsmand for anklagemyndigheden.

- Alle anklager om kriminelle gerninger, som Saif har begået, siden opstanden begyndte den 15. februar i fjor, er undersøgt, siger talsmanden.

Når chefanklageren har godkendt anklageskriftet, bliver det offentliggjort, og en dato for retssagen fastsat, hedder det videre.

Den Internationale Straffedomstol, ICC, i Haag har udstedt en arrestordre på Saif al-Islam Gaddafi. Domstolen anklager ham for forbrydelser mod menneskeheden under opstanden mod Muammar Gaddafi.

Den nye ledelse i Tripoli insisterer dog på, at sønnen, der var udset som sin fars efterfølger, skal retsforfølges i Libyen.

/ritzau/AFP