Sag om planlagt æresdrab ankes ikke Æresdrab ? Statsadvokat mener ikke, at beviserne er gode nok til at anke frikendelse af 72-årig pakistansk far

Den 72-årige pakistanske far, der var tiltalt for at have beordret sin søn til at begå et æresdrab, er i dag en helt fri mand.
Byretten i Hørsholm frikendte ham allerede den 27. november for de alvorlige anklager, men muligheden for, at sagen ville blive anket, var stadig til stede. Indtil nu.

Østre Landsret

I går oplyste Statsadvokaten for Sjælland nemlig, at sagen ikke bliver anket til Østre Landsret.
»Vi har gennemgået sagen og læst forklaringerne. Efter vores vurdering var beviserne ikke gode nok til at fælde dom i byretten, og derfor har vi heller ikke tilstrækkeligt grundlag for at tro, at sagen vil få et andet udfald i landsretten,« siger anklager Annette Vester hos Statsadvokaten for Sjælland.
Den 72-årige pakistanske far blev frikendt for at have beordret sin søn til at begå et æresdrab på sin lillesøster. Drabet skulle udføres, fordi søsteren ville skilles fra sin mand.
Han og seks familiemedlemmer blev dog kendt skyldige i at have dannet det tæskehold, der i juni gennembankede sønnen med køller, fordi han nægtede at adlyde sin fars ordre.
Faren blev idømt seks måneders fængsel for grov vold mod sønnen. To svigersønner fik otte måneders fængsel. Den ene fik også en betinget udvisning efter afsoning. To venner af familien fik hver tre måneders fængsel, mens to andre fik henholdvis 60 og 30 dages betinget fængsel.