Sag mod dansker om afskårne kønsdele i Sydafrika er udsat
Retten i Bloemfontein i Sydafrika har udskudt sagen mod en dansker, der er sigtet for at have kvindelige kønsdele i sin fryser og lejemord på sin ekskone. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free
Retssag mod en dansker, der havde kvindelige kønsdele gemt i fryser, skal behandles ved en højere retsinstans.

Retten i Bloemfontein i Sydafrika besluttede onsdag at udsætte sagen mod en 63-årig dansker, der blandt andet er sigtet for at have skåret kvinders kønsdele af og gemt dem i sin fryser.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Onsdag var der et kortvarigt retsmøde i retten i Bloemfontein, hvor anklageren bad om, at retssagen føres for en højere retsinstans på grund af de alvorlige anklager.

- Sagen blev udsat til 26. februar. Den er blevet overflyttet til en højere retsinstans, som er the regional court, siger Phaladi Shuping, der er talsmand for anklagemyndigheden i Sydafrika, til AFP.

The regional court svarer nogenlunde til landsretten i Danmark.

Danskeren blev anholdt i september, efter at politiet fandt frosne kvindelige kønsdele, kirurgisk udstyr og børneporno i hans hus i Bloemfontein.

En måneds tid senere blev hans ekskone skudt ned foran sit hjem i Maseru, der er hovedstad i kongedømmet Lesotho, som ligger midt i Sydafrika.

Kvinden skulle have været anklagerens vigtigste vidne mod danskeren, som efter drabet blev sigtet for lejemord, da politiet mener, at det var ham, der bestilte drabet på hende.

Desuden er han sigtet for flere tilfælde af vold og for flerkoneri.

Efter sin anholdelse forsøgte han at blive løsladt mod kaution, men ved et retsmøde i november afviste retten at sætte ham på fri fod.

/ritzau/