Saddam var en glad gartner
Sygeplejerske fortæller om, hvordan Saddam Hussein vandede haven i fængslet og fodrede fugle med brødkrummer inden henrettelsen lørdag.

Iraks væltede diktator Saddam Hussein gemte brødkrummer fra sine måltider i fængslet. Dem gav han til fuglene, når han fik lov til at komme uden for i fængselsgården.

Sådan fortæller militærsygeplejersken Robert Ellis til den amerikanske avis St. Louis Post. Ellis passede på Saddam Hussein i et fængsel i en militærlejr nær Bagdad i 2004 og 2005. Han fortæller, at Saddam gik under kælenavnet ’Victor’, og at alle sygeplejersker og resten af personalet havde strenge ordrer om at holde Saddam Hussein i live.

Ifølge sygeplejersken lød beskeden fra den militære ledelse, at »Saddam må ikke dø i amerikansk varetægt«.

Saddam Hussein blev holdt fanget i en lille celle på fem kvadratmeter. I cellen var der en briks, et bord med to plastikstole og to håndvaske, fortæller Robert Ellis.

Den tidligere diktator nød turene i fængselsgården. Han fortalte til Robert Ellis, at han var tidligere landmand, og han vandede jævnligt planterne i gården, skriver BBC.

Saddam Hussein var en omgængelig fange, og han talte aldrig om døden. Til Robert Ellis fortalte Saddam Hussein også, at han aldrig havde fortrudt nogle af de ting, han foretog sig som leder af Irak.

Den 69-årige Saddam Hussein døde tidligt lørdag morgen, da dødsdommen over ham blev udført ved hængning.