Såret Samuel Sánchez nægter at glippe OL
Den baskiske cykelrytter satser fortsat på at kunne forsvare sin OL-sejr på trods af grimt Tour-styrt.

Den spanske cykelrytter Samuel Sánchez er ikke så medtaget efter sit voldsomme styrt under 8. etape af Tour de France, at konkurrenterne kan afskrive ham ved OL, hvor han er forsvarende mester.

De første meldinger lød på et brækket kraveben, en brækket hånd og en skulder, der var slået af led, men så slemt forholder det sig imidlertid ikke.

I stedet slap han med en brækket finger, store afskrabninger på den øverste del af ryggen og på det højre skulderblad.

- Jeg er mere bekymret for min skulder end min finger, siger Sánchez til den baskiske avis Deia kort tid efter, at han havde forladt hospitalet i det østlige Frankrig.

- Lige nu er mine skader indbundet, og inden jeg har fået det skannet, kan jeg ikke sige noget med sikkerhed, siger Sánchez og understreger, at han nu fokuserer på at blive klar til OL.

- Førsteprioriteten er mit helbred. Jeg må se nærmere på min tilstand og evaluere tingene efter det. Med hensyn til OL i London må jeg tale med landstræneren. Hans mening tæller selvfølgelig også, siger han.

Sánchez fortæller, at han kun har slørede erindringer om styrtet, men at han græd i ambulancen på vej til hospitalet med tanke på, hvad han kunne have udrettet i årets Tour de France, hvor han skulle forsvare den prikkede bjergtrøje fra 2011.

- Så snart jeg ramte asfalten, mistede jeg bevidstheden. Jeg vidste, det var slut. Jeg forsøgte ikke engang at fortsætte. Ryttere ved, når de for alvor er kommet til skade.

- Jeg græd, og jeg græd meget. Selv om jeg tabte noget tid på lørdagens etape, kunne jeg mærke, at jeg blev stærkere og stærkere, siger den spanske Euskaltel-Euskadi-rytter.

Landevejsløbet ved OL i London køres den 28. juli.

/ritzau/