Mindst seks danske patienter er indlagt med mistanke om at være smittet med den alvorlig diarre-sygdom, VTEC, som er i udbrud i Nordtyskland.
Det fik i dag danske supermarkeder til at trække salat fra Tyskland og agurker fra Spanien tilbage fra hylderne.
Hvis man er nervøs for, om de grøntsager, man har købt har, bakterien på sig, så kan man lade være med at spise dem - eller opvarme dem.
Det fortæller afdelingslæge Thea Kølsen Fischer fra Det Borgernære Sundhedsvæsen.
"I stedet for at spise rå grøntsager, som man plejer, så kan man opvarme dem. Det er nok at gennemvarme dem i et par minutter op til kogepunktet. Man kan blanchere dem på alle sider, som det hedder," siger hun.
Hyppig håndvask forebygger også, at bakterien kommer ind i kroppen, tilføjer Thea Kølsen Fischer.
Bakterien er farlig for alle aldersgrupper, men især børn, der er i den største risiko for at opleve komplikationer af bakterien.
De danske patienter med blodig diaré og opkastning efter symptomer, der tyder på vtec-infektion, er indenfor de seneste døgn indlagt på hospitaler i region Midtjylland og Syddanmark, skriver Sundhedsstyrelsen.
Laboratorieundersøgelser og typebestemmelse kan endnu ikke bekræfte, om der er tale om samme type bakterier som i Tyskland.
De tyske myndigheder formoder, at smitten stammer fra fødevarer, og de tyske myndigheder arbejder intensivt på at finde frem til smittekilden.
Ifølge tyske medier stammer smitten muligvis fra dyreafføring.
Infektion med vtec giver typisk diaré, som følges af let feber og opkastning. Diaréen er ofte blodig, og i de fleste tilfælde varer sygdommen fem til syv dage.
Sundhedsstyrelsen opfordrer patienter til at søge læge for at få stillet en korrekt diagnose, hvis de får blodig diaré og har været i Tyskland inden for den seneste måned.