Sådan undgår du at leve videre i cyberspace
Få et overblik over hvilke informationer, der findes om dig på nettet og skriv en liste med dine konti.
Uden brugernavn og password kan det være umuligt for efterladte at logge sig på en afdøds Facebookside
Uden brugernavn og password kan det være umuligt for efterladte at logge sig på en afdøds Facebookside Foto: Davali Philip/Polfoto

Når det jordiske liv er slut, så fortsætter det digitale. Profilen på Facebook og kontoen på supermarkedets hjemmeside lever videre og kan være svære for familie og venner at lukke. Derfor gælder det om i tide at tage sine forholdsregler.

Læs mere her:

* Få et overblik over hvilke informationer, der findes om dig på nettet og skriv en liste med dine profiler og konti.

* Brugernavne og koder kan skrives ned og gemmes i en lukket kuvert, som først må åbnes, når du dør. Læg kuverten et sikkert sted sammen med dine personlige papirer, og fortæl dine pårørende, hvor den er. Husk at opdatere, hvis du skifter koder.

* Cloudtjenester som Dropbox, iCloud, Google Drive og OneDrive kan bruges til løbende at dele billeder, videoer og dokumenter med dine nærmeste. På den måde har du en sikkerhedskopi, som pårørende har adgang til, når du er død.

* Gem billeder, videoer og dokumenter på en ekstern harddisk uden kode. Så kan dine pårørende åbne harddisken og gemme det, der er relevant på deres egen computer.

* På Google kan du tilføje kontaktpersoner, der kan få adgang til din konto, hvis du dør. De kan få slettet din Google-konto og få adgang til indholdet.

På Facebook kan du vælge, at din profil lukkes, når du dør, eller du kan vælge, at den laves om til en mindeside.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.