Der er ikke noget så dejligt, som at pakke nogle overskydende madvarer eller rester ind i film eller bruge selvsamme til et låg, som klæber på en skål med madvarer.
MEN, der er heller ikke noget mere frustrerende, når filmen i rullen enten ikke kan løsnes, kun bliver løsnet i den ene halvdel, eller det stykke film, man lige havde fået rullet ud, klistrer sammen i hænderne på en.
Og det sker ret ofte faktisk. Nå, men Avisen.dk kommer med førstehjælp og gode råd til alle tapre mænd, kvinder, piger og drenge (og alle de andre) i køkkenets frontlinje:
Der er en nem måde at løse problemet på. Du skal bare putte din film ind i fryseren, og vupti! – problemet er løst for evigt.
Ifølge det engelske Good Housekeeping Institute bør vi alle smide film-rullen ind i fryseren. Tricket gør nemlig, at de små molekyler i plasten bliver svækkede ved kolde temperaturer og derved gør dem meget nemmere at have med at gøre.
Men mister filmen så ikke sin evne til at klistre? Jo, de første sekunder gør det, men i stuetemperatur går der mindre en 10 sekunder før den fulde ydelse i plastikken er tilbage. Det er ren kemi – og ren lykke i køkkenet.