Sådan udrenser du kroppen helt naturligt
Spis rå og grøn mad, hvis du vil udrense kroppen oven på julens madorgie. Sådan lyder et af de gode råd. Colourbox
Julen er over os, og derfor kan du med fordel udrense din krop – og det er helt enkelt.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Julen er over os, og i denne tid arbejder vores lever og fordøjelsessystem på højtryk på grund af den fede og usunde mad, som vi spiser en del mere af. Derfor kan du med fordel rense kroppen igennem efter julefrokosternes udskejelser. Er du hverken til faste eller tarmskylning, så findes der heldigvis mere naturlige måder at rense kroppen på.

Juicekur – sådan gør du. Læs mere på femina.dk

Vand med citron

Vores krop er indrettet til at rense sig selv, og den vil gøre det automatisk, så længe den får de rette næringsstoffer og nok energi, men der er små trick, der kan hjælpe den ekstra på vej.

  • En god ide er faktisk at begynde dagen med at drikke et glas lunkent vand med lidt presset citron. Når vi sover, bliver vi lidt dehydrerede, og så vil det være en fordel at drikke to store glas vand, så kroppen atter får væskeniveauet i balance. Når vi rehydreres, bliver hjernen mere frisk og lymfesystemet stimuleres. Citronvand er godt, fordi det indeholder vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som kroppen har godt af. Når vandet skal være lunkent, er det fordi man kigger mod kinesisk medicin, hvor kineserne hævder, at det bidrager til en bedre fordøjelse, forklarer biopat Anne Simone Botten til KK.no.

10 tips til en detoxkur derhjemme. Læs mere på femina.dk

Greens

En anden ting, der kan være godt, er at drikke hvedegræs eller greens. Greens er såkaldt supermad i form af pulver, der indeholder græs, alger, grøntsagsekstrakter og enzymrige frugter og urter.

  • Et glas hvedegræspulver dagligt kan hjælpe dig med at rense kroppen for giftstoffer. Blander du det med vand eller juice, får du en god dosis vitaminer og mineraler, som er nødvendige når du har drukket og spist meget usundt, siger Botten.

Supermad behøver imidlertid ikke være pulver, det kan også være mad med et ekstra højt indhold af antioxidanter. Det kan for eksempel være broccoli, gulerødder, tomater, paprika, kål og rødbeder.

Hjemmebehandling mod rynker. Læs mere på q.dk

Spis grøn og rå mad

Du kan give generelt give din krop en detoxkur ved at spise grøn mad som salat, grønne grøntsager og supermad som spirulina og chlorella.  Du kan også være opmærksom på at 50 procent af den mad, der står på julebordet, og som du spiser er rå. Det vil sige mad som salat, grøntsager, bær og nødder. Med andre ord ubehandlet mad.