Danskerne er kendt for deres kærlighed til ketchup. Faktisk spiser vi hele 1,9 kg ketchup pr. person om året. I anledningen af international ketchupdag i morgen 5. juni har Heinz iværksat en undersøgelse, der viser, at over 400.000 danskere ikke opbevarer deres yndlingssauce korrekt. Undersøgelsen afslører, at 7% af danskerne, svarende til cirka 413.200, opbevarer deres åbne ketchupflasker forkert - nemlig i skabet.
Kigger man på landets tre største byer, viser resultaterne, at indbyggerne i Odense har bedst styr på opbevaringen. Hele 92% opbevarer nemlig deres ketchup i køleskabet, mens det i Aarhus og København er henholdsvis 90% og 88%, der gør det rigtige.
Undersøgelsen viser desuden, at næsten én ud af ti (8 %) i alderen 18-24 år har tendens til at sætte deres ketchup i skabet. Derfor vil Heinz nu gøre det klart for de ketchupelskende danskere, en gang for alle!
Ketchup skal på køl
Hos ketchup-producenten lyder det således:
- Heinz Tomatketchup indeholder naturligt syre, og mange af ingredienserne virker konserverende. Det gør ketchuppen holdbar ved stuetemperatur. Efter åbning har opbevaringen betydning i forhold til holdbarheden. Ved at sætte din ketchup i køleskabet sikrer du også, at den holder, forklarer Sofie Zeffer, Senior Brand Manager hos Heinz Nordic.
Rådet er især relevant for de 42% af danskerne, der har udtalt, at de forventer at grille eller holde picnic i denne uge, hvis vejret tillader det. Flere danskere holder fri grundlovsdag, som også er international ketchupdag, ligesom flere vil samles til aftenens landskamp.
Og med et gennemsnitligt forbrug på 1,9 kg ketchup pr. person om året i Danmark, er det ikke utænkeligt, at 43% af danskerne kommer til at have deres favoritsauce på bordet eller med til picnic – og selvfølgelig helst i køletasken.