Ny norsk forskning viser, at en gængs metode til at tø madvarer op på er forkert. Det skriver norske Dagbladet.
Det er nemlig forkert, hvis du lader dit kød eller din fisk tø langsomt op i køleskabet.
- For når du optør dit kød og fisk i køleskabet, går det alt for langsomt, og derfor bliver kvaliteten på kødet forringet, siger Svein Kristian Stormo. Han er forsker ved det norske madforskningsinstitut Nofima.
Svein Kristian Stormo anbefaler i stedet, at du lader din mad tø op i vand.
Forskningen viser, at det bedste resultat får man ved optøning i vand på otte-ni grader, men den nemmeste måde er i et vandbad ved 15 grader. Her opnås ikke samme kvalitet, men det går hurtigt.
Den norske tv-kok Wenche Andersen er dog ikke enig med forskerne. Hun mener, at optøning af mad i køleskabet, er den bedste metode, fordi det går langsomt og iskrystallerne, ifølge hende, på den måde ikke sprænger og ødelægger kødet.
Og Svein Kristian Stormo på madforskningsinstitutet opbakning fra det svenske forskningsinstitut SP Food and Bioscience.
Her siger man, at de fleste madvarer har bedst af, at blive optøet under den rindende hane eller i et vandbad.
Kød vil blive saftigere og smager bedre, når det bliver optøet hurtigt.