Sådan reagerer Mary på 'du' fra journalist
Mary fik vind i håret, da hun prøvede bridgewalkning - og hun blev altså også tituleret 'du'. Foto: Scanpix
Akkurat som dronning Margrethe oplevede det for nylig, så blev kronprinsessen tituleret 'du' af en journalist. Men hun udviste en noget anden reaktion.

Dronning Margrethe reagerede med en lille reprimande, da en journalist for nylig under stor mediebevågenhed kom til at sige 'du' til hende.

'Undskyld, nu skal jeg ikke være meget sippet, men jeg tror ikke, vi har gået i skole sammen. Jeg tror ikke, vi er dus,' lød det fra dronningen, da hun smilende, men bestemt irettesatte journalisten under det store pressemøde, der blev holdt i anledning af hendes 75 års fødselsdag.

Forleden var det så kronprinsesse Mary, som blev udsat for et upassende 'du', da hun indviede den nye vilde aktivitet 'bridgewalking' på den gamle Lillebæltsbro.

- Hvad tænkte du, da du stod og kiggede ud over Lillebælt, spørger TV 2-journalisten, der sammen med mange andre pressefolk er mødt op for at dække begivenheden og ikke mindst få et par ord fra kronprinsessen, som prøvede .

Mary tager 'du-tiltalen' med et smil og fortæller - helt uden reprimander - at hun tænkte 'whauuu'. Se klippet her.

Da Mary går videre, når TV 2-reporteren lige at rette op på fadæsen med et 'Tak skal De have.'

Medlemmer af kongehuset bliver normalt tiltalt 'De'. Derudover er den korrekte måde at tiltale kronprinsessen 'hendes kongelige højhed'. Det gælder alle medlemmer af kongehuset, bortset fra dronningen selv og prins Joachims børn. Dronningen tiltales 'hendes majestæt', mens Nikolai, Felix, Henrik og prinsesse Athena korrekt kaldes hans og hendes højhed.