Selv den dyreste japanske eller tyske køkkenkniv er kun så god, som den stand dens blad er i. Både kostbare kokkeknive fra køkkenbutikker og billige urteknive fra IKEA kan ødelægges lynhurtigt – eller i hvert fald blive sløve på ingen tid.
Så for at holde "kongen i køkkenet" i bedst mulig stand, så følg disse seks gode råd her.
Per Kuskner
Hulter til bulter
Det her er en af de mest almindelige grunde til, at ens køkkenknive, som skal være skarpe, sjældent er det. Man lader sin gode skarpe kniv tumle rundt i en skuffe sammen med andre metal-køkkenting. Ikke alene får det kniven til at blive sløv på ingen tid, men man risikerer også, at den får små hakker, som er svære eller umulige at slibe væk efterfølgende.
Hvis man ikke kan lide en klodset knivblok på bordet, så fås de også mere elegante som her i en skuffe.
Foto: Per Kuskner
Foto: Per Kuskner
Brug den ikke til at skrabe med
Vi gør det alle af og til, men det er faktisk ikke godt for din kniv: Efter at man har hakket ting på brættet, skraber man dem op i en skål med kniven. Det skal man ikke. En kniv er skabt til at skære frem og tilbage - ikke til siden, da det gør den sløv på kort tid.
Foto: Per Kuskner
Brug kun bløde underlag
Man kan få skærebrætter i alle slags materialer. Sågar marmor og jern. Men to sidstnævnte skal man gå en stor bue udenom. Et skærebræt, hvor knivbladet "lander" må ikke være for hårdt. Træ, plastik, bambus etc. er at foretrække.
Foto: Per Kuskner
Foto: Per Kuskner