Sådan mindes Løkke og Helle 11. september

På tiåret for al-Qaedas terrorangreb i USA husker de danske toppolitikere den skelsættende dag.
Verden så til med vantro, da de to passagerfly blev styret ind i World Trade Center på Manhattan.
Verden så til med vantro, da de to passagerfly blev styret ind i World Trade Center på Manhattan. Foto: Richard Drew / POLFOTO

Mens amerikanerne samler sig om at mindes det frygtelige terrorangreb 11. september 2001, sender danske politikere tanker over Atlanten.

"Husker stadig den forfærdelige dag, hvor den frie verden blev angrebet. En dag, hvor vi alle følte os som amerikanere," skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Facebook.

Og landets måske kommende statsminister efter valget på torsdag, Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, husker også de skæbnesvangre begivenheder for ti år siden i dag.

"Det er en dag, vi aldrig vil glemme. Den viste, at vi skal værne om vores frihed og demokrati. Mine tanker går i dag til ofrene, men også til de mange modige mænd og kvinder, som er faldet i kampen mod uretten," skriver Helle Thorning-Schmidt på Facebook.

Danmarks konservative udenrigsminister minder om, at det er vigtigt ikke at lade terroren påvirke vores levevis.

"På tiåret for terrorangreb på USA er det vigtigt at vise vores solidaritet med amerikanerne ved at bekræfte vores aktivistiske udenrigspolitik og klare kamp mod terror! Vi må erkende at truslen mod Danmark ofte kommer langt væk fra og derfor er det vigtigt vi ikke giver køb på værdierne men kæmper for dem - derfor er det også rigtigt at bekræfte vores helhjertede opbakning til de udsendte soldater!," skriver Lene Espersen.

SF-leder Villy Søvndal, der af iagttagere nævnes om en sandsynlig kandidat til at overtage udenrigsministerposten, knytter også et par ord til tiåret for al-Qaedas angreb.

"Sender tanker til USA og til New York på en dag, der er forbundet med frygt og sorg for mange," skriver han på sin Facebook-profil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.