Sådan manipulerer du med din partner
Dit syg barn skal naturligvis passes. Men ikke nødvendigvis af dig. Læs, hvordan du undgår det. Colourbox
Orker du heller ikke at tage barnets første sygedag igen? Overtal din partner i stedet

Du elsker din lille Gunnar... selvfølgelig gør du det. Men for pokker hvor gider du ikke blive hjemme fra arbejde igen-igen, fordi han har fået rød hundegalskab og skoldknopper, eller hvad de nu hedder, alle de sygdomme, der kommer ovre fra vuggeren.

Så hvordan overtaler du din partner til at tage barnets første sygedag, så du selv kan slippe?

Det kan i dag være stort dilemma for mange par, fordi både far og mor har har gang i karrieren, fortæller parterapeut Gitte Sander. Og selv en enkelt sygedag med barnet kan gøre mange stressede.

"Hvis man har et arbejde, hvor der skal leveres resultater hver dag, kan en sygedag med barnet lægge et stort pres på dig," fortæller hun.

Avisen.dk har her samlet seks gode råd til at overtale partneren til at tage barnets første sygedag, så du selv kan smutte på arbejde:

 1. Spil stresskortet

  Det afgørende bliver, hvem der har mest travlt på arbejdet. Så fortæl i detaljer, hvor stresset du er på arbejdet, og hvilke konsekvenser det vil få, hvis du bliver hjemme. 

 2. Vær ærlig

  Hvis du virkelig vil forsøge dig med disse råd, har du også et oprigtigt ønske om ikke at blive hjemme. Vær ærlig om det. 

 3. Giv et offer

  Intet er gratis. Vær klar på at gengælde tjenesten med noget, der er attraktivt for din partner. 

  Sig for eksempel: Jeg vil rigtig gerne være sammen med Gunnar og læse godnathistorier i aften, mens du er til fitness. Men i dag er det vigtigt for mig at være på arbejde.
 4. Find tårerne frem

  Hvis du står med tårer i øjnene, er det svært for din partner at sige nej. Skjul ikke, hvor presset du er.

 5. Lad være at råbe

  Du skal undgå kritik og især høj stemmeføring. Det får din partner til at gå i forsvar - og er derfor sværere at overtale. Man kan ikke bebrejde sig til en løsning.

 6. Undgå morgengnavenhed
  Timingen er vigtigt. Hvis du har mulighed for at tage snakken dagen inden, har dine argumenter større vægt. En stresset morgen gør udfaldet mere tilfældigt.

 

Mænd og kvinder skal håndteres forskelligt. Se her hvordan >>>

via Listen To News