Sådan kom Danmarks OL-medaljer i hus
Målsætningen lyder på otte danske OL-medaljer, og de er allerede i hus efter weekendens konkurrencer.

Den samlede danske medaljehøst ved OL voksede søndag til otte medaljer, efter Danmark vandt guld i banecykling og sølv i sejlsport og badminton.

Her en oversigt over, hvordan de danske OL-medaljer er kommet i hus:

Guld: 2

* Roning: Mads Rasmussen og Rasmus Quist, letvægtsdobbeltsculler, lørdag 4. august.

- I en højdramatisk OL-finale i mændenes letvægtsdobbeltsculler hentede danskerne guld efter en helt fantastisk slutspurt. Dermed strøg det danske flag til tops for første gang under legene i London.

* Banecykling: Lasse Norman Hansen, omnium, søndag 5. august.

- VM-bronzevinderen overvandt et styrt i den femte af de seks omnium-discipliner, scratchløbet, og kørte en sjetteplads hjem. I den afsluttende 1000 meter på tid skar han næste et sekund af den danske rekord og sørgede endnu engang for dansk guldjubel.

Sølv: 4

* Skydning: Anders Golding, skeet, tirsdag 31. juli.

- Den danske skeetskytte hentede legenes første danske medalje, da han skød sig til sølv på skydebanen ved Royal Artillery Barracks. Danskeren lavede bare en enkelt forbier i finalerunden og nåede i alt op på 146 ramte lerduer på sine 150 skud.

* Roning: Fie Udby Erichsen, singlesculler, lørdag 4. august.

- Danskeren overraskede alt og alle ved OL. Allerede fra indledende heat viste danskeren høj klasse, og hun fortsatte med at imponere til finalens sidste åretag, hvor hun akkurat henviste den australske konkurrent til tredjepladsen. Tjekken Miroslava Knapkova vandt guld i suveræn stil.

* Sejlsport: Jonas Høgh-Christensen, finnjolle, søndag 5. august.

- Danskeren havde ført sin bådklasse hele ugen, men mod slutningen af de indledende sejladser kom den britiske storfavorit Ben Ainslie uhyre tæt på. Inden medaljesejladsen lå de to sejlere næsten lige, og derfor skulle guldet afgøres på sidstedagen. Her var Ainslie klogest, og Høgh-Christensen måtte nøjes med en andenplads.

* Badminton: Mathias Boe og Carsten Mogensen, søndag 5. august.

Måske havde de brugt alt krudtet i den forrygende semifinale mod et koreansk par, som blev besejret med 22-20 i tredje sæt. I hvert fald var der ikke helt den samme snert over danskernes spil mod de topseedede kinesere i finalen. Men om ikke andet kan de glæde sig over, at de var med til at vinde to badmintonmedaljer ved samme OL for Danmark. Det er aldrig sket før.

Bronze: 2

* Roning, letvægtsfireren: Eskild Ebbesen, Jacob Barsøe, Morten Jørgensen og Kasper Jørgensen, torsdag 2. august:

- Den danske letvægtsfirer - Guldfireren - førte OL-finalen fra start og hele vejen frem til de sidste par hundrede meter, hvor både Storbritannien (sølv) og Sydafrika (guld) kom op og lige akkurat nåede at presse sig forbi danskerne inden målstregen.

* Badminton: Joachim Fischer og Christinna Pedersen, mixeddouble, fredag 3. august.

- Den danske mixeddouble rejste sig flot efter det knebne nederlag i semifinalen og slog indoneserne Ahmad og Natsir i to klare sæt 21-12, 21-12 i kampen om bronzen.

/ritzau/