Du skal have gæster, og du vil gerne sørge for at alle hygger sig og synes, at du er sluppet godt af sted med din sammenkomst – men du er lidt i tvivl om, hvordan du planlægger det, så det bliver helt perfekt.
Heldigvis kan oprah.com og eventmager Jung Lee hjælpe dig med de vigtigste ting.
5 mad-misforståelser der gør dig tyk – se dem på femina.dk
Dæk et smukt bord
Det er vigtigt, at dine gæster spiser deres mad i hyggelige omgivelse og her er bordet en vigtig ting. Det skal være let at dække, men samtidig personligt og flot. Jung Lee giver her sit bud på, hvordan du bedst gør det.
Lav en neutral base i form af en hvid eller grå dug og hvide tallerkner. Vælg gerne nogle flotte gamle glas til vin og vand. Brug skåle og serveringsfade, der passer til og lad også dem være neutral, og så kan du bruge servietter, der er mere farverige. Og pynt så bordet med gamle vin- eller mælkeflasker med enkelte blomster og grene.
Husk musikken
Selvom du ’bare’ har inviteret til middag, så er det vigtigt, at der er god musik – god stemningsmusik til maden og noget mere festligt til drinksene. Hvis ikke du gider rende frem og tilbage hele tiden for at vælge musik, så kan du med fordel forberede en playliste med musik, du ved, din gæster kan lide.
Pas på dine maner
Uanset om du kender dine gæster godt eller ej, så er det vigtigt, at de føler sig godt tilpas, og at du viser dig fra din bedst side, så her skal du også være opmærksom på, at du varter dem op på en ordentlig måde.
Du skal helst ikke sidde med din smartphone fremme hele tiden, når du har gæster, og er du nødt til at ringe, så undskyld dig og gå ud i gangen. Sørg også for at samtale med alle rundt om bordet, og snakker du med en og overhører noget andet sjovt, du gerne vil deltage i, så sørg for at tage den første person med ind i snakken. Og husk så at en kompliment for en ny kjole eller en fed detalje altid falder i god jord.
Vil du være bedre til at sige fra, så følg rådene på q.dk
Tænk over maden
Kender du de personer, der kommer til dit arrangement, så overvej lige om de har nogle madpræferencer. Er en allergisk, hader en anden fisk, er en på kur eller er der en, der ikke rører alkohol – så sørg for at der er alternativer i menuen og forskellige snacks, der kan passe enhver.
Mette Skøtt, Traffic Center, Aller Media