Sådan gik det Danmark ved OL tirsdag
Tirsdag blev dagen, hvor Danmark hentede den første OL-medalje i London. Skytten Anders Golding vandt sølv.

Sådan gik det de danske atleter tirsdag ved OL i London:

Skeetskydning:

Anders Golding henter Danmarks første OL-medalje i London. Danskeren vinder sølv efter en finale med en enkelt forbier og 24 smadrede lerduer. Guldet går til den suveræne amerikaner Vincent Hancock. Den anden danske skytte - Jesper Hansen - slutter som nummer 26.

Badminton:

Tine Baun er klar til 1/8-finalerne ved OL med en sejr i sin sidste gruppekamp over Anastasia Prokopenko fra Rusland. Danskeren spiller ikke fantastisk, men vinder i tre sæt.

Gruppekamp, herresingle:

Jan Ø. Jørgensen vinder sin sidste gruppekamp mod mod Derek Wong fra Singapore med 21-17 og 21-13 og er sikkert videre. Jan Ø. Jørgensen møder Lee Hyun Il fra Sydkorea i 1/8-finalen, der bliver spillet onsdag.

Gruppekamp, damedouble:

Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen slår Qing/Yunlei fra Kina og er videre til kvartfinalen som vinder af gruppen, selv om danskerne tabte OL's første kamp.

Gruppekamp, herredouble:

Mathias Boe og Carsten Mogensen slår kineserne Chai Biao og Guo Zhendong med 21-14 og 21-19 og er videre til kvartfinalerne ved OL som gruppevindere.

Badminton

Gruppekamp, mixeddouble:

Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl bliver slået af det indonesiske par Ahmad/Natsir i to sæt med cifrene 22-24, 16-21. Dermed bliver den danske duo toer i gruppen og skal op imod de regerende verdensmestre Zhang Nan og Zhao Yunlei fra Kina i onsdagens kvartfinale.

Gruppekamp, mixeddouble:

Joachim Fischer og Christinna Pedersen vinder med cifrene 21-11 og 21-10 mod Shintaro Ikeda og Reiko Shiota fra Japan. I onsdagens kvartfinale venter det thailandske par Sudket Prabakamol og Saralee Thoungthongkam.

Svømning:

4 x 200 meter fri, mænd:

Pal Joensen, Mads Glæsner, Daniel Skaaning og Anders Lie svømmer sig ind på en 13.-plads i indledende, hvilket ikke rækker til en plads i OL-finalen.

Roning:

Letvægtsfirer, semifinale:

Eskild Ebbesen, Jacob Barsøe, Morten Jørgensen og Kasper Jørgensen er suveræne og vinder deres semifinale. Kvartetten er klar til OL-finalen i overlegen stil.

Singlesculler, kvartfinaler, mænd:

Henrik Stephansen bliver nummer fire i sin kvartfinale og må nøjes med at ro videre i klassen i de kommende dage om sekundære placeringer.

Singlesculler, kvartfinaler, kvinder:

Fie Udby Erichsen er klar til semifinalen i kvindernes singlesculler. Danskeren imponerer ved at vinde sin kvartfinale.

Sejlsport

Finnjolle, 5. og 6. sejlads:

Jonas Høgh-Christensen fortsætter kursen mod OL-guldet. Tirsdag bliver han etter og toer i de to sejladser, og danskeren fører suverænt klassen forud for de resterende sejladser.

Laser Radial, 3. og 4. sejlads: Anne-Marie Rindom.

Den unge OL-deltager Anne-Marie Rindom sejler sig ind på henholdsvis en ottende- og en 22.-plads og indtager samlet en placering som nummer 14.

49'er, 3. og 4. sejlads:

Allan Nørregaard og Peter Lang får en 14.- og en 6.-plads tirsdag, danskerne dumper dermed samlet fra første og ned på tredjepladsen. Der resterer dog stadig 11 sejladser plus en medaljesejlads.

RS: X, 1. og 2. sejlads:

Sebastian Fleischer åbner OL med 18.- og en 28.-plads i de to første sejladser. Efter hans første konkurrencedag er han nummer 23.

Star, 5. og 6. sejlads:

Claus Olesen og Michael Hestbæk henter en 13.- og en 7.-plads tirsdag, men danskerne ligger samlet langt tilbage. Med fire sejladser tilbage er danskerne nummer 14 ud af 16 nationer og får dermed svært ved at nå med i den afsluttende medaljesejlads.

Matchrace, round robin,

Susanne Boidin, Lotte Meldgaard og Tina Gramkow henter deres første sejr mod Holland, i tirsdagens anden dyst mod Sverige blev det også til en sejr.

Laser, mænd: 3. og 4. sejlads:

Thorbjørn Schierup startede med en skuffende 24.-plads, men på tirsdagens anden kommer han ind som nummer otte. I den samlede stilling må han dog nøjes med en 22.-plads.

Håndbold

Gruppekamp, herrer:

Danmark vinder over Spanien og håndboldherrerne har dermed vundet begge sine kampe i den indledende gruppe. Michael V. Knudsen scorer med få sekunder igen det afgørende mål til 24-23.

Bordtennis

Kvartfinaler, herresingle:

Michael Maze taber efter en gyserkamp mod tyskeren Dimitri Ovtcharov. De to bordtennisspillere måtte ud i syv sæt for at få afgjort kampen om at komme videre til semifinalen.

/ritzau/