Sådan gik det Danmark ved OL søndag
Det blev til en flot guldmedalje til Lasse Norman Hansen, mens Danmark fik sølv i badminton og sejlsport.

Sådan gik det de danske atleter ved OL i London søndag:

* Atletik

Maraton, kvinder: Jessica Draskau-Petersson satte personlig rekord i Londons gader, men kom alligevel ind på en beskeden 40.-plads. Draskau-Petersson kom i mål i tiden 2.31.43.

400 meter hæk: Sara Slott Petersen blev nummer seks i sit indledende heat, men kvalificerede sig alligevel til mandagens semifinale.

* Badminton

Herredouble, finale: Mathias Boe og Carsten Mogensen tabte finalen i to sæt 16-21, 15-21 til kineserne Fu og Cai og tager dermed hjem fra OL med sølvmedaljer.

* Brydning

55 kilo, herrer: Håkan Nyblom slog en marokkansk og en japansk modstander og kvalificerede sig til semifinalen. Her tabte han til en iraner og tabte siden også bronzekampen mod ungarske Peter Modos.

74 kilo, herrer: Mark O. Madsen tabte i første runde til en russisk bryder, men da russeren gik hele vejen til finalen, fik Madsen chancen i en opsamlingskamp. Her slog han en franskmand, inden han tabte bronzekampen mod Aleksandr Kazakevic fra Litauen.

* Cykling, bane:

Omnium, fire kilometer individuelt forfølgelsesløb: Lasse Norman Hansen vandt disciplinen og lagde sig i spidsen af konkurrencen.

Omnium, scratch: Lasse Norman Hansen styrtede undervejs, men blev alligevel nummer seks i disciplinen.

Omnium, en kilometer på tid: Lasse Norman Hansen kom i mål i næstbedste tid, og det rakte til samlet sejr og OL-guld for det danske stortalent.

* Håndbold:

Det danske damelandshold fik slemme farvelklø i holdets sidste kamp ved OL, da Frankrig vandt 30-24 i en kamp, hvor franskmændene var oppe at føre med mere end 10 mål. Med nederlaget ender Danmark på en næstsidsteplads i gruppen - og på en samlet niendeplads ved OL.

* Sejlsport

Finnjolle, medaljesejlads: Jonas Høgh-Christensen sejlede en skuffende medaljesejlads og satte sin førsteplads over styr. Danskeren sluttede på 10.-pladsen i den afgørende dyst og må nøjes med sølv.

470, 5. og 6. sejlads: Henriette Koch og Lene Sommer blev nummer 14 og 16 i søndagens to sejladser. Samlet er den danske duo på 15.-pladsen og langt fra toppen.

RS: X, 9. og 10. sejlads: Sebastian Fleischer sluttede sin OL-deltagelse som nummer 29 samlet. I søndagens to prøvelser endte han som nummer henholdsvis 28 og 26.

49'er, 12 og 13. sejlads: Allan Nørregaard og Peter Ørsted Lang blev nummer fire i begge søndagens sejladser, og eftersom flere af de nærmeste konkurrenter kiksede, er den danske båd tilbage i kampen om bronzemedaljer.

/ritzau/