Sådan gik det Danmark ved OL onsdag
Onsdag indløste de første danske badmintonspillere billet til semifinalerne ved OL.

Sådan gik det de danske atleter onsdag ved OL i London:

Badminton

Mixeddouble, kvartfinaler:

Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl røg som de første danske badmintonspillere ud af OL-turneringen. Danskerne tabte i kvartfinalerne til de kinesiske verdensmestre i to sæt.

Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen blev derimod klar til semifinalen efter sikker sejr i to sæt over et par fra Thailand.

Herresingle, 1/8-finaler:

Jan Ø. Jørgensen er ude af OL efter nederlag i ottendedelsfinalerne til sydkoreansk spiller. Danskeren tabte relativt klart i to sæt.

Peter Gade viste fremragende spil, da han udraderede sydkoreaneren Shon Wan Ho i to sæt. Torsdag venter den tredjeseedede kineser Chen Long på den danske veteran.

Damedouble, kvartfinale:

På dagen hvor fire damedoubler blev smidt ud af OL, formåede Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen ikke at spille sig videre til semifinalerne, da de tabte i to sæt til et par fra Japan.

Damesingle, 1/8-finale:

Tine Baun fik kun meget kort spilletid, før hun var videre til kvartfinalerne, for hendes modstander, japaneren Sayaka Sato, blev skadet i første sæt. Inderen Saina Nehwal venter i kvartfinalen.

Cykling

Enkeltstart, mænd:

Jakob Fuglsang og Lars Bak var som ventet chanceløse i kampen om medaljer. Bak blev nummer 14 og Fuglsang nummer 15. Guldet gik til Tour de France-vinder Bradley Wiggins, verdensmester Tony Martin tog sølv, mens Christopher Froome vandt bronze. Tempotoget Fabian Cancellara måtte nøjes med en skuffende 7.-plads.

Håndbold

Gruppekamp, kvinder:

Danmark tabte 21-24 til Spanien og er alvorligt på hælene i kampen om en plads i kvartfinalerne. Håndboldkvinderne har en sejr og to nederlag før de sidste to gruppekampe.

Svømning

100 meter fri, kvinder:

Den regerende verdensmester Jeanette Ottesen svømmede indledende i tredjebedste tid af alle, mens Rikke Blume skuffede med en 19.-plads, der ikke var nok til en semifinaleplads. I semifinalen svømmede Ottesen sig i finalen i tiden 53,77.

200 meter bryst, kvinder:

Rikke Møller Pedersen satte dansk rekord i det indledende heat i tiden 2.22,69 minutter. I semifinalen onsdag aften gjorde hun ikke bare kunsten efter, men slog også nordisk rekord med tiden 2.22,23.

Bueskydning

Individuel konkurrence, kvinder

Louise Laursen vandt sin 1/32-finale over en canadisk modstander, men i 1/16-finalen blev danskeren slået ud af en erfaren amerikaner efter et tæt opgør.

Tennis

Tredje runde, kvinder:

Caroline Wozniacki vandt i to sæt over Daniela Hantuchova fra Slovakiet og spillede sig videre til kvartfinalerne. Her venter ingen ringere end Wimbledon-mesteren Serena Williams fra USA.

Sejlsport

Laser Radial, 5. og 6. sejlads:

Anne-Marie Rindom hentede en 12.- og en 7.-plads onsdag og ligger efter seks sejladser nummer 12 i den samlede stilling.

49'er, 5. og 6. sejlads:

Allan Nørregaard og Peter Lang blev nummer 16 og 15 i femte og sjette sejlads. Efter at have lagt fremragende ud i konkurrencen og overnattet en enkelt nat på førstepladsen, er danskerne nede som nummer otte samlet.

RS: X, 3. og 4. sejlads:

Sebastian Fleischer blev nummer 24 og 23 i onsdagens to sejladser, efter fire sejladser er danskeren en samlet nummer 24.

Laser, 5. og 6. sejlads:

Thorbjørn Schierup sejlede sig til en 23.- og en 16.-plads og ligger nummer 21 samlet efter seks af de 10 indledende sejladser.

Matchrace, round robin:

Susanne Boidin, Lotte Meldgaard og Tina Gramkow tabte til Frankrig, og i matchen mod Finland blev det til endnu et dansk nederlag.

Roning:

Singlesculler, placeringsheat

Henrik Stephansen vandt sit heat og er klar til C-finalen, hvor der kæmpes om placeringerne fra 13-18.

/ritzau/

via Listen To News