Sådan gik det Danmark ved OL mandag

Sådan gik det de danske atleter ved OL i London mandag:

* Kajak

1000 meter enerkajak:

Rene Holten Poulsen vandt sit indledende heat og blev nummer tre i sin semifinale. Dermed er danskeren klar til OL-finalen onsdag.

1000 meter toerkajak:

Kim Wraae og Emil Stær gik videre fra indledende, men den danske duo formåede ikke at ro sig videre fra semifinalen og må dermed nøjes med en plads i klassens B-finale, hvor der kæmpes om sekundære placeringer.

Atletik

800 meter, indledende løb:

Andreas Bube førte det meste af vejen i sit indledende heat, men danskeren sluttede blot på sjettepladsen, og da tiden heller ikke var hurtig nok, formåede danskeren end ikke at løbe sig i semifinalen. Et skuffende resultat.

400 meter hæk, semifinaler:

Sara Slott Petersen imponerede ved at kvalificere sig til mandagens semifinale, men som ventet blev det også sidste løb for danskeren, der kom ind som nummer seks i tiden 56,21 sekunder. Dermed kvalificerede danskeren sig ikke til finalen.

* Sejlsport

Matchrace, kvinder, omsejlads:

Lotte Meldgaard, Tina Gramkow og Susanne Boidin vandt en protest og fik omsejlads mod den spanske båd, men danskerne tabte efter en tæt sejlads, og dermed formåede den danske trio ikke at ende blandt de otte bedste, som gik videre til knock out-fasen. Danskerne hentede tre sejre og otte nederlag, det rakte til en samlet 10.-plads.

49'er, 14. og 15. sejlads:

Allan Nørregaard og Peter Ørsted Lang blev henholdsvis nummer tre og nummer ni i mandagens to sejladser. Samlet ligger de nummer tre inden medaljesejladsen på onsdag.

* Håndbold

Herrer, gruppespil:

Efter endnu en kamp med usammenhængende dansk spil vandt Danmark til sidst 26-24 over Sydkorea. Modstanderen i kvartfinalen afhænger af resultaterne i kampen mellem Spanien og Kroatien i Danmarks gruppe samt kampen mellem Frankrig og Sverige i gruppe A.

/ritzau/