Sådan gik det Danmark ved OL mandag
Overblik over de danske præstationer ved OL i London mandag.

Sådan gik det de danskere, der mandag var i aktion ved OL i London:

Skydning

Skeet, indledende runde (75 duer):

Anders Golding er med helt fremme inden tirsdagens 50 duer. En amerikaner ramte 74 af 75 duer mandag, mens Golding og to andre skytter følger lige efter med 72 pletskud. Jesper Hansen er langt nede i feltet efter syv forbiere. Hansen ligger nummer 24.

Badminton

Damesingle, gruppespil:

Tine Baun besejrede sikkert Kamila Augustyn fra Polen med 21-11, 21-6. Danskeren var som ventet overlegen og gjorde på fin vis klar til tirsdagens gruppefinale mod russeren Anastasia Prokopenko.

Herresingle, gruppespil:

Peter Gade vandt også uden problemer over Pedro Martins fra Portugal og er videre til ottendedelsfinalerne, eftersom de var de eneste i gruppe G. Danskerens sejrscifre lød på 21-14, 21-8 over verdens nummer 57.

Mixeddouble, gruppespil:

Joachim Fischer/Christinna Pedersen slog Robert Mateusiak og Nadiezda Zieba fra Polen i tre sæt med cifrene 21-9, 14-21, 21-17. Trods to sejre i gruppe B er de fjerdeseedede danskere endnu ikke sikre på at gå videre til kvartfinalerne ved OL, de mangler en gruppekamp.

Mixeddouble, gruppespil:

Thomas Laybourn/Kamilla Rytter Juhl vandt 21-15, 21-12 over sydkoreanerne Lee Yong Dae/Ha Jung Eun. Laybourn/Juhl er med to sejre af to mulige i gruppe C klar til kvartfinalerne, de skal tirsdag spille om sejren i gruppen mod et indonesisk par.

Bordtennis

Herresingle, tredje runde:

Michael Maze slog sig suverænt videre til 1/8-finalerne ved OL med en sejr på 4-1 i sæt over Kalinikos Kreanga fra Grækenland. Senere mandag spillede Maze mod japanske Jun Mizutani, og her bankede han al modstand af banen med 4-0 i sæt. Dermed er danskeren klar til kvartfinalen mod tyske Dimitrij Ovtcharov tirsdag aften.

Svømning

100 meter bryst, finale:

Det blev ikke til en medalje til svømmeren Rikke Møller Pedersen ved OL i London. Den 23-årige danske OL-debutant sluttede som nummer otte og dermed sidst i mandagens finale.

200 meter fri, indledende:

OL-debutant Pernille Blume er hurtigst i sit indledende heat, men danskerens tid på 2.00,91 minutter rækker ikke til en semifinaleplads.

Håndbold

Kvinder, indledende runde:

De danske håndboldkvinder taber til Sydkorea med cifrene 24-25 efter sydkoreansk 11-10-føring ved pausen. Danmark har vundet en OL-kamp og tabt en.

Sejlsport

Laser, sejlads 1 og 2:

Thorbjørn Schierup kom først ind på en 36.-plads og i anden sejlads på en 16.-plads.

49'er, sejlads 1 og 2:

Allan Nørregaard og Peter Lang får en formidabel OL-start. Danskerne er i spidsen for OL efter to sejladser efter en 2.- og en 4.-plads.

Laser Radial, sejlads 1 og 2:

Anne-Marie Rindom måtte i sin første sejlads nøjes med en 17.-plads, mens hun i anden sejlads kom ind på en 19.-plads.

Finnjolle, sejlads 3 og 4:

Jonas Høgh-Christensen viste igen klassen ved i tredje sejlads at komme ind på en 2.-plads og i fjerde sejlads på en 7.-plads. Dermed fører han stadig samlet.

Matchrace, match 3:

Susanne Boidin, Lotte Meldgaard og Tina Gramkow tabte både til Rusland og New Zealand.

Starbåd, sejlads 3 og 4:

Claus Olesen, Michael Hestbæk lagde sig bagest i det 16 mand store felt med en placering som nummer henholdsvis 13 og 14 i tredje og fjerde sejlads.

Bueskydning

Kvinder, individuel:

Carina Rosenvinge Christiansen vandt først sin 1/32-finale med 7-3 over australske Elisa Barnard, hvorefter danskeren sejrede i sin 1/16-finale med 6-4 over Chien-Ying Le fra Taiwan. Dermed er Christiansen klar til 1/8-finalerne torsdag.

Kvinder, individuel:

Maja Jager tabte sin 1/32-finale 5-6 til tyske Elena Richter og dermed færdig i turneringen.

Tennis

Damesingle:

Caroline Wozniacki spiller sig videre til 1/8-finalen med en sejr efter tre sæt over belgiske Yanina Wickmayer med cifrene 6-4, 3-6, 6-3. I næste runde venter Daniela Hantuchova fra Slovakiet.

/ritzau/