Sådan gik det Danmark ved OL lørdag
Danmark vandt to medaljer i roning, mens herredoublen i badminton flot spillede sig i finalen.

Sådan gik det de danske atleter ved OL i London lørdag:

* Badminton, herredouble, semifinale:

Herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen spillede sig flot videre til OL-finalen efter sejr i tre sæt mod sydkoreanerne Lee og Jung. Danskerne skal søndag spille finalen mod et par fra Kina.

* Skydning, 50 meter riffel, kvalifikation, 3x20 skud:

Stine Nielsen klarede sig ikke videre fra kvalifikationen. Danskeren blev med 582 point nummer 11 over 3x20 liggende, stående og knælende skud og var dermed ikke ret langt fra den ottendeplads, der ville have givet adgang til finaleskydningen.

* Triatlon

Line Jensen blev nummer 23, mens Helle Frederiksen blev nummer 27 efter svømme-, cykle- og løbeturen. Schweizeren Nicola Spring vandt guld foran svenske Lisa Nordén, men det måtte afgøres på målfoto.

* Atletik, stangspring, kvalifikation:

Caroline Bonde Holm havde ikke nogen stor dag på det olympiske atletikstadion lørdag. Danskeren rev ned tre gange på højden 4,10 meter, og dermed fik hun ingen markering i stangspring og er færdig ved OL.

* Cykling, bane

Omnium, 250 meter flyvende start:

Lasse Norman Hansen kørte sig i fin stil ind på fjerdepladsen i den første del af de i alt seks afdelinger, som omnium består af.

Omnium, 30 kilometer pointløb: Norman Hansen blev en flot nummer to og rykkede dermed midlertidig op på førstepladsen samlet.

Omnium, udskillelsesløb: Danskerne blev blot nummer 12, men disciplinen er hans værste, så der er muligheder for at forbedre den samlede femteplads, når de sidste tre discipliner afvikles søndag.

* Roning

A-finale, letvægtsdobbeltsculler:

Juliane Elander og Anne Lolk endte lige uden for medaljerækkerne på en fjerdeplads i deres letvægtsdobbeltsculler. Den placering er den bedste nogensinde for kvinder i bådklassen i dansk OL-sammenhæng.

A-finale, letvægtsdobbeltsculler:

Rasmus Quist og Mads Rasmussen sikrede Danmarks første guldmedalje ved legene i London efter et sandt drama på søen. Danskerne lå næsten hele vejen igennem bag Storbritannien, men på de allersidste meter roede Quist og Rasmussen sig op på førstepladsen.

A-finale, singlesculler:

Fie Udby leverede en sand OL-overraskelse ved at ro sig til sølv. Til det sidste var der spænding om anden- og tredjepladsen, men Udby formåede at holde sig foran den australske roer Kim Crow.

* Sejlsport

Laser, 9. og 10. sejlads: Thorbjørn Schierup blev noteret for to skuffende placeringer i sejlads nummer ni og 10. Først blev han nummer 24 og derefter nummer 18. Samlet er danskeren nu nummer 19.

Laser Radial, 9. og 10. sejlads: Anne-Marie Rindom sluttede begge lørdagens sejladser på 11.-pladsen og er samlet nummer 13. Stævnet afsluttes på mandag, men danskeren er uden chancer i topstriden.

RS: X, 7. og 8. sejlads: Sebastian Fleischer endte lørdagens to sejladser som henholdsvis nummer 29 og nummer 15. Det placerer ham på en beskeden 28. plads sammenlagt.

470, 3. og 4. sejlads: Henriette Koch og Lene Sommer havde en middelmådig dag, hvor de måtte nøjes med placeringer som nummer 16 og nummer 10. Dermed dumper danskerne ned til en samlet 10.-plads efter fire sejladser.

Matchrace, round robin: Danmark-Spanien, Susanne Boidin, Lotte Meldgaard og Tina Gramkow. Med et nederlag mod spanierne meldte den danske båd sig ud af OL. Efter blot tre sejre i 11 sejladser slutter trioen som nummer 10 og når dermed ikke blandt de otte både, der går videre i stævnet.

* Håndbold

Mænd, gruppespil: Danmark-Kroatien

Danmark led sit første nederlag i turneringen, da holdet blev regulært udspillet af Kroatien, der vandt hele 32-21.

* Svømning

Finale, 4x100 meter medley: Pernille Blume, Mie Ø. Nielsen, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen satte en fornem nordisk rekord, men det rakte alligevel kun til en 7.-plads i finalen.

/ritzau/