Sådan gik det Danmark ved OL fredag
Danmark vandt bronze i badminton, og sejleren Jonas Høgh-Christensen er sikker på medalje inden finalesejlads.

Sådan gik de danske atleter fredag ved OL i London:

*Badminton

Mixeddouble, bronzekamp:

Joachim Fischer/Christinna Pedersen vinder bronze med en suveræn sejr i to sæt over Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir, Indonesien. Danskerne vinder så sikkert som 21-12, 21-12.

*Skydning

50 meter riffel, liggende:

Torben Grimmel skyder sig til 592 point på sine 60 skud i disciplinen 50 meter liggende riffel. Det rækker kun til en placering som nummer 24 i indledende runde. Danskeren går ikke videre.

*Atletik

Kuglestød, mænd:

Kim Juhl Christensen formår ikke at kvalificere sig til finalen. I kvalifikationen får danskeren stødt kuglen ud på 19,13 meter i sit tredje og sidste forsøg. Det er dagens bedste fra ham, men det er langt fra godt nok til at forlænge deltagelsen i den olympiske konkurrence.

*Roning

Mænd, singlesculler, C-finale:

Henrik Stephansen vinder den såkaldte C-finale i mændenes singlesculler ved OL i London. Stephansen, der missede kvalifikationen til semifinalen med blot et halvt sekund, viser sig dermed som den bedste af de roere, der ikke nåede semifinalerne. Danskeren slutter samlet som nummer 13.

*Svømning

50 meter fri, kvinder:

Jeanette Ottesen formår ikke at svømme sig i finalen i 50 meter fri, da hun "kun" får 12.-bedste tid i semifinalerne. Pernille Blume var også i vandet tidligere på fredagen, men hun kom ikke videre fra det indledende heat.

1500 meter fri, indledende:

Pál Joensen skuffer fælt. Færingen svømmer noget langsommere end den tid, han kvalificerede sig til OL med, og han bliver blot nummer 17. Dermed er han langt fra de otte bedste, som lørdag kæmper om medaljer.

4x100 medley, kvinder:

Pernille Blume, Mie Ø. Nielsen, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen indløser på fornem vis billet til finalen i tredjebedste tid. Flere af de øvrige nationer er dog i stand til at skifte hurtigere svømmere ind forud for finalen, så de danske medaljechancer er små.

800 m fri, kvinder, finale:

Lotte Friis skuffer fælt og ender på femtepladsen i 800 meter fri. Friis var på forhånd et af Danmarks bedste medaljebud i London, men svømmeren kan ikke leve op til de høje forventninger med en tid, der er dårligere end i det indledende heat.

*Sejlsport

Finnjolle, 9. og 10. sejlads:

Jonas Høgh-Christensen vinder en OL-medalje til Danmark i finnjolle-klassen. Det ligger fast efter fredagens to sejladser, der er de to sidste af de i alt 10 indledende sejladser. Danskeren bliver nummer fem og tre, mens guld-rivalen Ben Ainslie blev nummer seks og et. Det betyder, at der er lagt op til en fantastisk og dramatisk guldduel søndag ud for Weymouth, når de 10 bedste finnjoller sejler den afgørende medaljesejlads.

470, 1. og 2. sejlads:

Henriette Koch og Lene Sommer sejler deres første sejladser ved OL i London i 470'eren. Den første sejlads går ganske fint med en femteplads, men danskerne følger op med en skuffende 12.-plads i anden sejlads. Det placerer dem på en øjeblikkelig syvendeplads.

Laser, 7. og 8. sejlads:

Thorbjørn Schierup sejler sig i laseren ind på en femteplads efterfulgt af en grim 23.-plads i syvende og ottende sejlads. Samlet ligger han nummer 18.

Starbåd, 9. og 10. sejlads:

I starbåden har Michael Hestbæk og Claus Olesen en iøjnefaldende dårlig niende og tiende sejlads, hvor de slutter på først en 14.-plads efterfulgt af en placering som nummer 10. Danskerne er nu nummer 11 i den samlede stilling inden den afsluttende medaljesejlads søndag.

49'er, 9., 10. og 11. sejlads:

Allan Nørregaard og Peter Lang i 49'eren slutter deres første sejlads på en skuffende 13.-plads, som i den efterfølgende sejlads bliver forbedret betydeligt med en acceptabel placering som nummer seks. På løbets 11. sejlads bliver det til en 16.-plads, så de nu er nummer otte i den samlede stilling.

Laser Radial, 7. og 8. sejlads:

Anne-Marie Rindom får en 23.- og 27-plads og ligger efter otte sejladser nummer 15 i den samlede stilling.

*Ridning

Dressur, individuelt og hold, Grand Prix:

Efter en godkendt præstation af Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein har de tre danske ekvipager gennemsnitligt scoret 73,845 procent. Danmark er nummer fire i holdkonkurrencen, hollænderne er inden for rækkevidde, og Danmark skal tirsdag forsøge at overhale Holland, hvis OL-bronzen fra 2008 skal genvindes. Individuelt er Anna Kasprzak på en 12.-plads, mens prinsesse Nathalie er nummer 13. Anne van Olst ligger nummer 24. Den fjerde danske OL-deltager, Lisbeth Seierskilde, der kun er med i den individuelle konkurrence, er meget tæt på at gå videre, men gør det ikke.

*Trampolin

Herrer, kvalifikation:

Peter Jensens store mål for OL-konkurrencen i trampolin var at nå blandt de otte bedste, men det lykkes ikke. Danskeren slutter på en 10.-plads i kvalifikationen.

*Cykling, bane

4000 meter holdforfølgelsesløb, semifinale:

Casper Folsach, Lasse Norman Hansen, Michael Mørkøv og Rasmus Quaade kører i tiden 3.57,396 minutter - det bedste for den sammensætning nogensinde - men det rækker ikke. Semifinalen bliver som ventet tabt til de suveræne briter, men det mest ærgerlige er, at danskerne akkurat går glip af pladsen i bronzefinalen. Rusland snupper den plads med en tid på 3.57,237 minutter. Danmark vinder senere kampen om femtepladsen.

*Håndbold

Damer, gruppespil:

Danmark taber 23-24 til Norge og må konstatere, at holdet ikke længere kan gå videre til kvartfinalen, selvom der fortsat mangler en gruppekamp.

/ritzau/