Sådan får du mere ros på jobbet
Hvis andre skal vise anerkendelse og interesse over for dig, er du også nødt til at vise andre det samme. Foto: SCANPIX arkiv
Hungrer du efter mere anerkendelse for dit arbejde? Få fem gode råd her:

Af Mia Qvist Scheelsbeck, Aller Media

Selvom vi måske ikke vil indrømme det, kan de fleste af os rigtig godt lide at få ros. Både for middagsmaden af familien, for den gode kage af veninden eller for det daglige arbejde på jobbet af chefen og kollegaerne.

Er du klar til et jobskifte? Læs mere på Q.dk

Men hvad gør man, når man ikke synes, at chefen eller kollegaerne roser nok for det hårde arbejde, man udfører hver dag? Og man faktisk føler sig overset?

Fagbladet 3F og Newspaq har fået Anita Mac, der er ekspert i organisation og ledelse, til at give fem gode råd til, hvordan man får mere ros på jobbet:

Anerkendelse: Hvis andre skal vise anerkendelse og interesse over for dig, er du også nødt til at vise andre det samme. Spørg eksempelvis ind til dine kollegaers interesse og arbejde, så de måske viser den samme interesse for dit arbejde.

Søg feedback: Det handler om, at du selv skal opsøge feedback. Når du har udført en opgave, så gå hen til din chef og bed ham/hende om at vurdere den. Er chefen meget positiv, kan du måske spørge ind til de kritiske ting ved opgaveudførelsen – og omvendt.

Sådan kommer du af med kedsomheden på jobbet: Læs mere på Q.dk

Snak om det: Luft for dine kollegaer, at du godt kunne tænke dig en mere åben feedback-kultur.

Forhandlinger: Lønforhandlinger kan give dig en idé om, hvorvidt du er værdsat. En ekstra pose penge, betalt internet og tv eller et kursus kan være tegn på, at chefen er glad for dit arbejde.

Brug tillidsrepræsentanten: Er det meget svært at konfrontere chefen, kan du evt. få hjælp fra tillidsrepræsentanten.

Kilde: Fagbladet 3F

Ros og anerkendelse er vigtigt: Få gode råd om, hvordan man får et bedre parforhold her

Originalt link