Sådan får du flere fugle i haven
Det er hyggeligt at have fugle i haven, og så er de også nyttige dyr. Men hvordan gør du din have endnu mere indbydende for fugle? Colourbox
Fugle er nyttige gæster i haven, da de spiser enorme mængder larver, lus og biller, som kan ødelægge planterne. Men behandler du fuglene godt, har du trofaste venner i haven.

Det er hyggeligt at vågne op til fuglekvidder en sommermorgen, og når mørket falder på, og vinteren sætter ind, vil vi gerne sikre os, at de små pippende venner i haven stadig har det godt. Drømmer du om mere fuglekvidder i haven, er der masser af gode ting, du kan gøre for fuglene.

Læs også: Forkæl fuglene med hjemmelavet foder. Læs mere på isabellas.dk

Fuglene skal have det godt

Fuglene kommer kun på besøg, når de befinder sig godt. Derfor skal du sørge for at give dem godt med foder, rent vand og fuglekasser, hvor de kan yngle. Du skal især være omhyggelig med mad og vand om efteråret og vinteren, men du bør sætte redekasser op allerede i februar-marts, så fuglene kan vænne sig til redekasserne inden ynglesæsonen.

Læs også: Sådan bevarer du bladenes smukke efterårsfarver. Læs mere på isabellas.dk

Et godt fuglebo

Har du i forvejen redekasser i din have, er det vigtigt, at du husker at tømme og rengøre dem, inden ynglesæsonen starter. Kasserne er fulde af utøj, som suger blod og svækker de små fugleunger, når de kommer ud af æggene. Stærene kan heldigvis selv gøre deres redekasser rene, men hjælp gerne de andre på vej.

Sæt gerne forskellige kasser op, som egner sig til mejser, stære og spurvefugle. Jo flere fugle du får lokket ind i haven for at yngle, jo færre kryb og kravl skal du kæmpe mod hele sommeren.

Line Sølvhøj Johansson, Isabellas, Aller Media