Sådan bekæmper du rynker og spændinger
Hvis du har problemer med at falde i søvn, så kan ansigtsmassagen muligvis hjælpe dig med det. Foto: SCANPIX arkiv
Rynker og hævelser i ansigtet kan du afhjælpe med en skøn omgang ansigtsmassage i tre lette trin. Sådan gør du:

Af Gitte Holm, Q, Aller Media

Vores travle hverdag sætter sig sammen med alverdens bekymringer og glæder i vores ansigt. Hver en linje, rynke og hævelse har sin egen lille historie.

Med en behagelig massage, som du selv kan udføre, kan det faktisk lade sig gøre at udviske nogle af tegnene i ansigtet på, det liv du har levet, hvilket kan være meget rart, hvis sporene efterhånden er blevet for dybe.

Det er kosmetolog og indehaver af klinikken MKCPH Merete Klitgaard, der forklarer, hvordan ansigtets spændinger kan løsnes af dig selv med en varm hånd.

- Vi skal se ansigtet som en afspejling af den stress og de spændinger, som kroppen er udsat for. Når vi bliver stressede og anspændte, sætter det sig tit i kæben og i brynene, og derfor kan det være godt at få løsnet op netop her. Men det er ikke kun spændingerne, der gør ansigtsmassagen til et kærkomment indslag i den daglige hudplejerutine. Ansigtsmassagen kan nemlig forbedre den generelle sundhed af huden, øge blodgennemstrømningen, styrke cellefornyelsen og fjerne affaldsstoffer. Resultatet vil kunne ses gennem mindre anspændthed, en flottere teint, færre væskeansamlinger og hævelser samt en flottere glød med færre rynker. Men det kræver, at du husker at gøre det dagligt eller et par gange om ugen, forklarer Merete Klitgaard.

Endelig: Nu kommer Barbie i alle faconer – også de kurvede. Se pigernes reaktioner på de nye dukker her

Afstresning før sengetid
Hvis du har problemer med at falde i søvn, så kan ansigtsmassagen muligvis hjælpe dig med det. I så fald skal du prioritere at udføre massagen fx i forbindelse med aftenafrensningen af dit ansigt.

- Ansigtsmassage er for det første skønt, også når du gør det selv, men det kan faktisk også gavne din søvn. Udfør massagen før sengetid og brug evt. en æterisk olie, f.eks. med kamille eller lavendel, der virker afstressende. Så bliver du beroliget og sover bedre, fortæller Merete Klitgaard.

Produkter kan gøre effekten større
Ansigtsmassage kan udføres helt uden produkter, hvor det udelukkende er dine tryk på huden, der giver virkningen, men der findes også produkter, som er specielt skabt til formålet og kan gøre ansigtsmassagen lidt mere glidende, fugtgivende og give en følelse af velvære.

- Æteriske olier (blandet op med neutral olie, red.) er især gode, hvis du f.eks. søger at opnå en beroligende effekt, men serummer og lette lotions kan også sagtens anvendes. Anvend tryk og strøg, når du giver dig selv ansigtsmassage, men lad være med at trække, da det ikke er godt for huden. Lad det være et skønt ritual, som du forkæler dig selv med et par gange om ugen eller måske endda dagligt, afslutter Merete Klitgaard.

Vil du have en ny frisure? Se, hvilken der passer til netop din ansigtsform

DIY-ansigtsmassage i tre trin ifølge kosmetologen:

Trin 1: Stimulerende massage

 1. Tag lidt creme eller olie på fingerspidserne.
 2. Fordel cremen blidt på kinder, pande og hage.
 3. Dup cremen ind på ansigt og hals med små, lette bevægelser.
 4. Massér ansigtet med opadgående cirkelbevægelser med et let tryk.

Trin 2: Let spændinger i ansigtet

 1. Placér dine hænder på begge sider af næsen.
 2. Tryk let med tommelfingrene ved ørerne.
 3. Før pegefingrene udad langs med kindbenene.
 4. Udglat huden under øjet op mod tindingerne.
 5. Gentag seks gange.

Sådan plejer du din hud indefra. Se, hvad du skal indtage her

Trin 3: Beroligende massage

 1. Cremen er nu absorberet af huden.
 2. Dup med fingrene på hele ansigtet og ned ad halsen.
 3. Gentag indtil du føler dig beroliget