Så sødt som i gamle Slagelse-dage
Alt er som i de gode gamle dage i Slagelse. Anja Andersen har opgivet planerne om at flytte sit Dream Team til Roskilde, og nu kan alt fortsætte, stort set som om intet var hændt.

Onsdag aften løber Slagelse Dream Team på banen i Idrætscenter Vest til premierekamp på forårssæsonen mod Team Tvis Holstebro i den kvindelige håndboldliga. Klubben var for få måneder siden tæt på at måtte opgive alle planer om at fortsætte i toppen af dansk kvindehåndbold, fordi Anja Andersen i stedet ville opbygge et nyt Dream Team i Roskilde. Men nu fortsætter alting, stort set som om intet var hændt.

»Vi er stort set på samme sportslige og økonomiske niveau, som vi var inden alt det her. Det er dejligt, at det hele er kommet på plads,« siger daglig leder i Slagelse, Bjarne Stenbæk.

Det var især samarbejdsproblemer med Slagelse Kommune, der fik Anja Andersen til at ville flytte til Roskilde. Det kulminerede, da kommunen ikke ville gå med til at opkalde Slagelse hjemmebane, Antvorskovhallen, efter Camilla Andersen.

I Roskilde stod byens borgmester Bjørn Dahl (V) klar med åbne arme og lovning på millionstøtte til Anja Andersen, hvis hun kom til byen. Men da han overraskende ikke blev genvalgt som borgmester, dalede den politiske interesse for at give økonomisk støtte til Anja Andersens Dream Team drastisk.

Nu har både Anja Andersen og hendes forretningspartner, Brian Mollerup, kappet alle bånd til Roskilde Håndbold. Klubbens hovedsponsor, Roskilde Bank, flytter sit store sponsorat med til Slagelse, og de spillere, som Andersen og Mollerup tog med til domkirkebyen, vil formentlig alle forsvinde igen. Nogle af dem er allerede væk, resten forsvinder sandsynligvis snart. Alligevel sidder formanden for Roskilde Håndbold tilbage og er godt tilfreds med at have været en del af Anja Anderens og Brian Mollerups store håndboldplaner, selvom det bare blev for en kort stund.

»Nogle gange er det meget turbulent at være i sportsverdenen,« siger formand i Roskilde Håndbold Ib Christoffersen.

»Jeg havde set meget frem til at få tophåndbold til Roskilde, og jeg har været meget glad for samarbejdet med Brian Mollerup, men når nu det ikke kunne være, så er jeg glad for det, Mollerup nåede at gøre i Roskilde. Vi var en klub i store problemer, inden Mollerup kom. Han fik ryddet op, og nu har vi et godt grundlag at bygge videre på,« siger Ib Christoffersen.

Roskilde Håndbold havde ved udgangen af 2005 en negativ egenkapital på 1,5 million kroner. Første halvdel af 2006 gav også underskud, men ved udgang af 2006 havde klubben en positiv egenkapital på 2.000 kroner. Klubben ligger på andenpladsen i den tredjebedste række.