Så skete det: Farvel til fattigdomsydelserne
Med stemmerne 58 for og 52 imod, har et flertal i Folketinget i dag afskaffet de såkaldte fattigdomsydelser. Foto: Colourbox.dk
Helt som ventet har et politisk flertal her til formiddag stemt for at afskaffe starthjælpen og loftet over kontanthjælpen.

Et flertal i Folketinget har i dag stemt for at afskaffe de såkaldte fattigdomsydelser såsom starthjælpen, introduktionsydelsen og kontanthjælpsloftet.

Det sker med henvisning til, at ydelserne skaber mere fattigdom.

De borgerlige raser og henviser til, at regeringens egne tal viser, at afskaffelsen af de lave ydelser vil føre til, at op imod 3.000 færre står til rådighed for arbejdsmarkedet.

I sidste time forsøgte Venstre og Liberal Alliance med et ændringsforslag at få regeringen til at droppe forslaget om at fjerne den del, der handler om kontanthjælpsloftet.

Det skete med henvisning til, at man efter de nye regler skal tjene næste 30.000 kroner for, at det kan betale sig at arbejde, hvis man er på kontanthjælp, og ens ægtefælle også er på kontanthjælp.

Ændringsforslaget blev dog ikke vedtaget.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) erkender, at der er "samspilsproblemer" i visse dele af kontanthjælpssystemet, der gør, at det reelt ikke kan betale dig at arbejde.

"Dem vil vi forsøge at løse dels ved en reform af kontanthjælpen og en skattereform," sagde hun under dagens debat.

De nye regler træder i kraft fra årsskiftet.