De færreste tænker nok over hvor meget sukker der er i saft og juice, men det bør man altså gøre.
Ganske vist er saft sundere end sodavand, men derfor indeholder saft og juice stadig masser af sukker.
I en appelsin er der 9 gram sukker pr. 100 gram frugt, mens der i vindruer er hele 15 gram sukker pr. 100 gram druer, skriver Tænk.
Vi skal dog stadig have 600 gram grønt og frugt om dagen, for på den måde får vi også masser af vitaminer, mineraler og kostfibre.
Og selv om der er næsten samme mængde sukker i frisk frugt og juice, så mister vi mange af næringsstofferne fra frugten ved at drikke juice.
Samtidig er problemet ofte, at det jo er langt nemmere at drikke to glas juice end at spise en håndfuld appelsiner, og derfor kommer man på den måde til at indtage mange flere kalorier end man måske tænker over.
Hvis vi kigger på sodavand, så indeholder det også stort set samme mængde sukker som juice, nemlig 10 gram pr. deciliter, men her er juice altså at foretrække på grund af vitaminer og mineraler.
Anbefalingen er seks stykker frugt om dagen, men i følge Fødevarestyrelsen kan man erstatte et af de seks stykker med et glas juice.
Men vær altså opmærksom på sukkermængden hvis du drikker mere juice og saft.