En skål med morgenmad lyder sundt, men i mange hjem kunne indholdet af skålen ligeså godt skiftes ud med slik.
I seks ud af 15 populære morgenmadsprodukter, som Søndagsavisen har nærstuderet, er der nemlig mere end 10 gram sukker per 100 gram.
"Jeg synes jo som udgangspunkt slet ikke, at det er mad. Det er slik eller dessert," lyder det fra ernæringsekspert Vibeke Lund fra konsulentvirksomheden Sukkersheriffen til Newspaq.
Værst ser det ud med sukkerindholdet i produktet Kellogg's All-Bran.
I reklamerne spiller fimaet Kellogg's på, at morgenmadsproduktet rummer en masse fibre, men en skål med 100 gram rummer 22 gram sukkker, mens indeholdet af fibre er 15 gram.
Det betyder, at der er lige så meget sukker i morgenmadsproduktet, som der er i en roulade.
"Den der markedsføring er tarvelig, fordi de slå på, at folk skal have fibre. Så køber folk den i en hurtig vending, og så er det jo, at man bliver snydt, fordi der måske er mange fibre i, men der er en masse andet skidt i varen," forklarer Vibeke Lund.
"Vi lever af at sælge kornprodukter, der er lette at sætte på bordet og smager godt. Og det gør All-Bran," siger Vibeke Haislund, der er kommunikationchef hos Kellogg's til Søndagsavisen.
Der er mange gode grunde til at holde igen med de søde morgenmåltider. Sukker indeholder ingen næringsstoffer, men optager i stedet pladsen for vitaminer og mineraler.
Desuden får det blodsukkeret til at køre hurtigt op og ned som en elevator, hvilket øger trangen til flere søde sager.
"Det er stadig et meget stort problem, og der desværre rigtig mange børn, der spiser det til morgenmad," siger ernæringseksperten.
Hun understreger, at man bør holde sig til havregryn, og ellers skal man bruge de søde morgenmadsprodukter som drys oven på ylette og andre mælkeprodukter.
Læs hele Søndagsavisens undersøgelse HER.