Så meget forbrænder du på god sex
Du brænder ikke blot kalorier af. Sex er også gavnligt på en lang række andre fronter. Og det er slet ikke så tosset ... Colourbox / Modelfoto
Sidder julesulet godt fast? Så se her, hvor meget du kan forbrænde med verdens sjoveste motionsform - sex ...

Januar er måneden, hvor vi visker tavlen ren og starter på en frisk. For rigtig mange danskere er det især vægten, der skal gøres noget ved. Men for mange er tanken om en løbetur eller et besøg i fitnesscentret ikke videre tiltalende. Heldigvis kan anstrengelserne krydres med et andet godt alternativ; sex!

Find slankekuren der passer til netop DIG – stor guide. Læs mere på q.dk

Så meget forbrænder du

Den amerikanske forfatter og fitness-guru Kerry McCloskey skriver i bogen ”The Ultimate Sex Diet”, at du kan forbrænde 630 kJ. på en times hed sex! McCloskey har blandt andet været med til at introducere begrebet ”sexercise” (sammentrækning af sex og exercise red.).

Faktisk er sex tre gange om ugen i en måned ganske effektiv motion. Ifølge chefdiætist Lisa Bolting fra Slankedoktor.dk svarer det til en god løbetur i kalorieregnskabet. Hun forklarer:

- Afhængig af hvor lang tid du dyrker sex og med hvilken intensitet kan dette give det samme som en løbetur på op til 12 km.

Sexstillinger der er god motion. Læs mere på q.dk

Sex er gavnligt på mange fronter

Kerry McCloskey skriver videre, at udover at være fornøjeligt og forbrænde masser af kalorier, kan sex ligeledes være gavnlige på følgende områder:

  • Dit hjertekarsystem bliver styrket
  • Din hud får glød
  • Dine menstruationssmerter bliver lindret
  • Du bliver mindre irritabel
  • Du bliver afstresset og afslappet

Bedst som supplement

For at få det optimale, rent træningsmæssigt, ud af ens sexliv, kræver det dog en indsats. Der skal altså med andre ord lægges energi i udfoldelserne. Bedst er det også, hvis sex som motion bliver brugt som supplement til den mere konventionelle form for motion, så helt udenom løb, cykling etc. kommer man altså ikke.

Redaktionen, Q.dk, Aller Media