Så meget er 'Panton Globen' værd
Den er helt sin egen, Verner Pantons ikoniske lampe. Scanpix
Efter Verner Pantons legendariske lampe kom i produktion igen i 2004, er auktionsprisen på den faldet, men ligger stadig op mod de 5.000.

Som en lysende planet sender Panton Globe sit bløde lys ud i rummet, når den tændes. Det har den gjort i mere end 40 år, siden den blev sendt på markedet i 1969, og den er stadig populær med sit futuristiske design.

Panton Globe – eller VP-kuglen, som den også kaldes – så dagens lys i forbindelse med møbelmessen Visiona 2 i Tyskland i 1970.

Ægget af Arne Jacobsen. Hvad er det værd? Læs mere på antikogauktion.dk

Panton Globe består af en gennemsigtig kugle i akryl med fem indvendige aluminiumsreflektorer i farverne rød, hvid og blå hængt op i metalkæder, der sørger for at reflektere lyset ud. Det var naturligvis Louis Poulsen, der oprindeligt stod bag produktionen af lampen, men i dag er det firmaet Verpan, der har taget over.

Her fås den i to størrelser på 40 og 50 diameter, der koster ca. 9.000 kr. I 1977 fik Globen i øvrigt en lillebror, Panto-lampen, der minder meget om Globen, men med et anderledes indre.

Safaristolen af Kaare Klint. Hvad er den værd? Læs mere på antikogauktion.dk

Panton Globe på auktion

Og hvad koster så den flotte lampe? Jo, selvom Globen er en populær lampe med sit futuristiske look, faldt auktionspriserne på den, da lampen kom i produktion igen fra omkring 2004. Det betyder, at man ofte kan finde lampen til en god pris.

Vurdering: 3.500-6.000 kr. på lauritz.com.

Natascha Gracia, Antik & Auktion, Aller Media