Så meget betyder det at tjekke vægten hver dag
Tjek vægten dagligt, hvis du vil være sikker på at tabe dig. Ellers skal du sørge for at tjekke vægten om onsdagen.
Din badevægt er ikke din fjende, selv om den nogle gange gør dig i dårligt humør og giver dig lyst til at smide den ud.

Nej, ifølge en ny finsk undersøgelse er badevægten din ven og sikrer at du taber dig.

Undersøgelsen, der er offentliggjort i PLoS ONE, viser, at jo oftere folk på slankekur vejer sig, des mere tabte de sig, og hvis der går mere end en uge uden at man vejer sig, så tager man på i vægt.

Det er i hvert fald konklusionen efter at forskerne har analysere 2838 vejninger fra 40 overvægtige personer (med et BMI på 25 og derover), der enten ønskede at tabe sig eller var bekymrede over deres vægt.

"Jo oftere du vejer dig, des mere taber du dig," siger hovedforfatter Elina Helander fra Tempere Univeristy of Technology i Finland.

Læs også: 10 overraskende madråd, der kan slanke dig

Undersøgelsen viste at deltagerne kunne undgå, at tage vægt på uden at veje sig var 5,8 dage. Derefter begyndte folk at tage på. Gennemsnitligt set.

Men det er et observationsstudie, som ikke kan bevise årsagssammenhæng - det kan være, at folk, der tager slankekuren mindre alvorligt vejer sig mindre, eller at folk, der dropper slankekuren holder op med at veje sig.

Læs også: 8 skjulte årsager til at din vægt øges

Alligevel tør forskerne godt råde dig til at veje dig selv mindst en gang om ugen, hvis du ønsker at tabe dig, og en tur på badevægten hver dag kan hjælpe dig med at holde dig på sporet.

En tidligere undersøgelse fra samme forskerhold fandt, at din vægt naturligt svinger hele ugen, og at de fleste mennesker vejer mindst om onsdagen.

Læs også: 10 grunde til at du ikke kan slippe af med mavefedtet

"Konklusionen er at hvis du ønsker at tabe dig, er det bedst at veje dig selv hver dag, men hvis du kun vejer dig en gang om ugen, så gør det på en onsdag, fordi det vil give dig den mest nøjagtige måling," siger en af undersøgelsens medforfattere Brian Wansink, der er direktør for Cornell Food and Brand Lab og forfatter til Slim by Design: Mind Eating Solutions for Everyday Life.