Så kom den negative boligrente
Så er renten på boliglånet faldet endnu en gang. Investorerne køber nu boligobligationer til negativ rente.

Renten på et et-årigt flekslån er nu nede på rekordlave 0,19 procent. Det skyldes, at investorerne er begyndt at købe boligobligationer til negativ rente.

Det skriver epn.dk.

Det er første gang, at investorerne er gået efter den negative rente. Og det betyder helt konkret, at investorerne er klar til at betale for at investere i danske boligobligationer og ikke automatisk få forrentet deres investering.

- Der er tale om et sommermarked nu, så der skal relativt få handler til at flytte markedet. Og tirsdag var der en stor handel, der udløste den rekordlave rente, siger cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig til epn.dk.

- Investorerne, der købte obligationerne, fik en negativ rente, siger cheføkonomen.

Realkreditobligationerne - eller boligobligationer - udgør en betydelig andel af de danske værdipapirer. Og investorerne er villige til at betale, fordi det giver dem en mulighed for at placere deres penge i sikre og likvide aktiver.

Investorer i både Danmark og udlandet bruger danske realkreditobligationer som sikker havn. Og det har fået renterne på realkreditobligationer til at falde meget, siden finanskrisen indtraf i efteråret 2008.

Og i sidste ende kommer det direkte boligejerne til gode gennem lavere renter på deres realkreditlån.

/ritzau/