S vil lukke sportsstjerners skattefordele
Det er ikke rimeligt, at danske sportsstjerne, der har boet i udlandet, kan nøjes med at betale 25 procent skat i tre år. Det mener Socialdemokraterne, som vil ændre forskerordningen.

En topløn og kun 25 procent i skat. Det lyder som en fordelagtig ordning, og netop sådan en har mange undenlandske forskere, erhvervsfolk og sportsfolk, som arbejder i Danmark.

Men nu vil Socialdemokraterne lukke for, at danske sportsstjerner også kan benytte sig af forskerordningen, skriver MetroXpress. Forskerordningen blev indført for 15 år siden for at tiltrække kloge udenlandske hoveder til erhvervslivet og forskningen i Danmark. Men også danske sportsstjerner, der har boet i udlandet, f.eks. Niclas Jensen, nyder godt af den favorable ordning.

»Det er urimeligt, at danskere – for eksempel sportsstjerner, der har boet i udlandet i mere end tre år – burger forskerordningen,« siger formanden for Folketingets skatteudvalg, René Skau Björnsson (S), til MetroXpress.

Sidste år gav forskerordningen 1.600 muligheden for at betale lavere skat. 79 var sportsstjerner - hvor mange danske vides ikke, men det skal der nu redegøres før.

Venstres skatteordfører, Peter Christensen, støtter ordningen genmerelt, fordi den kan være med til at få de driftige og kloge danskere til at vende hjem igen.