S skyder R-forslag om skole-domme ned
Socialdemokraterne afviser forslag fra De Radikale om, at voldsmænd skal kunne vælge skole frem for fængsel.

Socialdemokraterne vender tommelfingeren nedad til regeringspartneren De Radikales forslag om, at blandt andet voldsmænd skal kunne bytte en plads i fængselscellen ud med skolebænken.

Det fastslår partiets retsordfører, Ole Hækkerup, til TV2 News.

- Hvis man er dømt ved en domstol, skal man afsone sin straf, siger Ole Hækkerup, der fastslår, at Socialdemokraterne "ikke er tilhænger af", at dømte selv skal kunne vælge, om de vil i fængsel eller i skole.

De Radikale vil lade unge under 30 år få mulighed for at undgå et fængselsophold, hvis de idømmes en ubetinget straf på op til et halvt års fængsel.

Partiet understreger, at folk, der er dømt for grov vold, ikke skal kunne slippe, men i praksis vil forslaget eksempelvis omfatte unge, der har slået en anden ned i nattelivet.

Både SF og Enhedslisten er positive over for forslaget, og også Det Kriminalpræventive Råd bakker op om tanken.

Derimod vender den borgerlige opposition sig kraftigt imod forslaget om, at eksempelvis voldsmænd eller serietyve skal kunne havne på et uddannelsessted frem for bag tremmer.

Ifølge De Radikale vil forslaget trække flere unge ud af kriminalitet, før de for alvor slår rødder på den forkerte side af loven.

- Uddannelse har en positiv effekt, når det handler om at få unge ud af den kriminelle løbebane. Målet er, at færre af de her unge går ud og laver nye ofre, siger partiets retsordfører, Jeppe Mikkelsen, til Berlingske.

/ritzau/