S-SF lover hjælp til langtidsledige
"Vi skal til at forhandle med fagbevægelsen om et helt nyt dagpengesystem, og det bliver svært at nå inden sommer," siger SF's gruppeformand, Ole Sohn. Foto: www.colourbox.com
Dagpengeperioden kan blive konjunkturbestemt. S og SF vil ikke acceptere regeringens halvering af dagpengeperioden.

Der er hjælp på vej til de dagpengemodtagere, som er på vej ud over kanten, fordi den to-årige dagpengeperiode er ved at løbe ud, uden at de har fundet nyt arbejde.

S g SF lover, som noget af det første, hvis de får regeringsmagten, at finde en løsning på for de ledige, som står til at ryge ud af dagpengesystemet til sommer.

Sandsynligvis vil de få ret til et ekstra års dagpenge, skriver Berlingske Business.

"Vi kan slet ikke acceptere, at så mange mennesker skal gå fra hus og hjem," siger gruppeformand for Socialdemokraterne, Carsten Hansen.

Han henviser til, at ledige ikke kan få kontanthjælp, hvis de har en formue på over 10.000 kroner eller deres ægtefælles indkomst er for høj.

SF er også klar til at spænde et sikkerhedsnet ud under de ledige. Men gruppeformand Ole Sohn tror, det bliver en kamp imod uret.

"Vi skal til at forhandle med fagbevægelsen om et helt nyt dagpengesystem, og det bliver svært at nå inden sommer. Vi ved selvfølgelig ikke med sikkerhed, hvor mange der vil blive berørt af forringelserne, men uanset antallet vil vi finde en løsning for dem, der ikke har fået arbejde," siger Ole Sohn.

Det er især Enhedslisten og fagbevægelsen der presser på for en løsning, mens de Radikale til gengæld stritter imod og kræver at dagpengeperioden skal holdes på de to år.